Krónika Online
2017. március 29., szerda; Ma Auguszta napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal

Nem adják fel: ideiglenesen nevet válthat az Igazi Csíki Sör

Krónika | 2017.02.01. [15:54] | Utolsó módosítás: 2017.02.01. [16:04]

A termelést és az értékesítést egyaránt leállították az egyebek mellett Igazi Csíki Sört gyártó csíkszentsimoni üzemben – közölte kedd esti Facebook-bejegyzésében a cég.

csiki-sor-vn-001_or_b

„A 2017. január 27-én hozott román bírósági ítélet értelmében, a Heineken kérésére azonnali hatállyal be kell szüntetnünk az értékesítését, reklámozást, forgalmazását és kínálását minden olyan termékünknek, amely tartalmazza a Csíki Sör, vagy a Csíki elnevezést. Ez a termékeink körülbelül 90 százalékát érinti (Igazi Csíki, Csíki Barna, Igazi Csíki Mézes). Ugyanakkor megtiltja ezeknek a termékeknek raktározását is” – mutattak rá, hozzátéve, hogy bár a tiltás Magyarország területére nem vonatkozik, ellehetetleníti az exportot is.

Mint ismeretes, a sör gyártóját a Heineken Románia perelte be, mert úgy vélte, hogy eltulajdonították szellemi tulajdonát, a marosvásárhelyi táblabíróság pedig elutasította az Igazi Csíki Sört gyártó Lixid Project Kft. és a cég alapítója, Lénárd András fellebbezését, így érvényben maradt a 2015 júliusában hozott ítélet.

Nem adják fel

Az Igazi Csíki Sör gyártója ugyanakkor a friss közleményben arra is kitért, harminc napjuk van, hogy visszahívjanak a piacról minden tárgyat, amin megjelenik a fenti kifejezések valamelyike, beleértve az összes rekeszt, ernyőt, sátrat, hűtőszekrényt, ellenkező esetben ezeket bezúzzák.
Megköszönve mindenkinek „a sok támogatást és szeretetet”, bejelentették egyúttal, hogy a román bírósági döntést megtámadják az Európai Bíróságon. De – mint hangsúlyozzák – addig sem áll le az élet a csíkszentsimoni gyárban, keresik a módját annak, hogy termékeik továbbra is eljussanak a fogyasztókhoz. „A külső ideiglenesen megváltozhat, de az íz, a minőség és az életérzés soha” – szögezte le a közlemény.

A Heineken Hungária mossa a kezét

Eközben szintén kedd este mérlegelésre kérte a Heineken elleni bojkotthoz csatlakozókat a Heineken Hungária Zrt. üzemi tanácsa, miután Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője a cégcsoport termékeivel szembeni bojkottra szólította az embereket a védjegyvita miatt. Patakiné Varga Emília, az üzemi tanács elnöke az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében hangsúlyozta, hogy a bojkottot kiváltó esemény teljesen független a magyarországi vállalattól, annak mintegy ötszáz dolgozójától, a több ezer hazai vendéglátós és bolti partnerétől, beszállítóitól.

Mint arról beszámoltunk, Magyar Zoltán keddi budapesti sajtótájékoztatóján felháborítónak nevezte a marosvásárhelyi táblabíróság pénteki jogerős döntését, amellyel betiltotta az Igazi Csíki Sör gyártását. A politikus értékelése szerint a bojkottal nyomást lehet helyezni a multinacionális cégre.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
56.
Gebele
2017.02.04., szombat [21:39]
Naivak vagytok a birónak az nem tetszett, hogy a cimkén nem használja a,,limbá tari-t,,
55.
Gebele
2017.02.04., szombat [21:32]
Add anyádnak,hogy törje össze és dudja be vele az egérjukakat,
54.
Gebele
2017.02.04., szombat [21:29]
Az már fel van találva ugy hivják mint tégedet.
53.
kiralybiro
2017.02.03., péntek [16:46]
A polgármesterek most mutathatják meg, hogy székelypártiak, vagy sem, amikor a rendezvényeikre nem engedik be a heineken termékeit....
52.
nembírkák
2017.02.03., péntek [13:24]
Nem lepődk meg, de nem az a lényeg, hogy ki használta, hanem, hogy az mit jelent-kommunizmust.
- ez a vicc különben úgyis ismerős: bácsi, fiát lopáson kapták.
-nem uis tudtam, hogy így elrománosodott, biztos úr.
51.
radar
2017.02.03., péntek [12:42]
- Idesapam. Ha egy biciklit lopok mit jelent?
- Demokraciat fiam.
- Es ha megfognak?
- Az mar raszizmus fiam.

Amugy a voros csillagnak nezz utanna, ki is hasznalta hamarabb. Meg fogsz lepodni.
50.
nembírkák
2017.02.03., péntek [09:04]
Szerintem meg te beszélsz mellé. Alább olvashatod a konkrétumokat, vagy utánajárhatsz. De aki toplós gyökér annek túl magas.
Egyébként azt mond meg miben téveszthető össze a kettő? Mert senmmi köze nincs, csak a heineken féltékeny s nacionalista. Így veri át a székelyeket. a kabalahúgyát meg igyad te.
49.
Vidéki
2017.02.03., péntek [08:27]
Te nagyon mellébeszélsz. Helyi alapanyagokból? Helyi recept alapján? Ha valamit leírsz, olvasd is el, hátha hülyeség van benne. Miféle helyi alapanyag? Ugyanaz a tartálykocsi hozza a moslékot mint bármelyik sörgyárba. Helyi recept? Nagy sörivó nemzet hírében állunk, az biztos. Minden pincében van elrejtve egy sör recept. HIHI. Ez a cég valójában egy magyarországi és hazánkbeli politikuscsoport pénzéből össehozott vállalkozás, aminek egyetlen célja a profit. Nincs itt semmi székely és helyi. Összekalapáltak egy rakás vizierőművet és eladták jóval áron felül az MVM ZRT-nek, ami ugye a magyar államé. Így jöttek a képbe a fideszes politikusok. Ugye megvan, hogy ők kiabálnak a leghangosabban a mi politikusainkal karöltve. Igen mert az innen onnan megfujt pénzt a mi előljáróink is a sörgyárba rejtették. Ellopták a csiki sör nevet és kész is volt a vállalkozás. Tiszta maffia. Ezzel szemben a Heineken sörgyártással foglalkozik már emberöltők óta és msot mégis ők a fekete bárányok. Ki érti ezt? Mi meg a sok megvezetett buta székely asszisztálunk az ördögi tervhez.
48.
Nótata
2017.02.02., csütörtök [16:16]
Az ellopott néven lovagol mindenki.
Egy termék levédése kizárja hogy azonos névvel és tartalommal más ne tudja forgalomba hozni ugyanazt a terméket. Uraim árulják el nekem hol azonos a neve és a tartalma? Csak abba a buta nagy fejekben van káosz aki mindkét nyelvet beszéli. Hogy a név hallatán arra gondol a vevő....ha gondolatért pert lehetne nyerni szerintem mindnyájan lógnánk. A világ bármelyik nemzete elé raknád a két sört és megkérdeznéd hogy mi a hasonlóság köztük(nem azonosság) azt mondanák hogy mindkettő sör.
A betűtípus,szín,szöveg de még a tartalom sincs köszönő viszonyban egymáshoz.Az a bíróság amelyik feltételezésekre meg áthallóság alapján dönt az korrupt.
47.
nembíírkák
2017.02.02., csütörtök [16:14]
Nem elmélet, hanem valóság. Aztán még hadd mondjak kettőt:
- szeretjük, az ízéért is és a címkéért is. Ha erőszakkal betiltják, akkor erönkhöz mérten megvédjük. Ez nem természetes? Hogy melyik székelyebb? az amelyik kevésbé román és ráadásul finomabb is, legalább is sokunknak. Arról már nem is beszélve, hogy az igazinak az anyacége logója nem ötágú vörös csillagos.
-aztán csíkszék volt rég s ma is. a heineken miért nenm tudja leírni magyarul? miért kedvez a románoknak?
-miélrt nem áll ki a székelyekért?
-a heineken anyavállalat miért nem álítja le a heineken romániát?
- miért érzi a multi konkurrenciának a helyi termelőt,
-milyen szellemi tulajdona volt neki, a hejnekennek a csíkben kifejlesztett, csíki név alatt futó sör, amihez neki semmi köze?
-a vörös csillaggal mit akar itt, ahol kommunizmus volt. talán egyetért vele? Egyébként is 98 százalékban holland, tehűát multi, s nem 50 mint az igazi tőkéje, úgyhogy ne mosd össze.
46.
érdeklödő
2017.02.02., csütörtök [14:51]
Ide vágó kérdés: van pár ládám üvegekkel, hová vihetem vissza és visszakapom-e a pénzem?
45.
radar
2017.02.02., csütörtök [14:28]
A manufaktura elmeletedel te is gyepre lottel. A felsorolt 7 feltel kozul csak 3 talal az alcsiki termekre. Egy manufakturas termek max a csiki medencet fodne le a termekeivel. Viszont a Heinekennek van 140 eves hagyomanya versus 2 eves Csikinek (recept regiseg).
44.
jános néni
2017.02.02., csütörtök [14:08]
Márpedig fennmaradj atyuskám, nem is egy. Komló meg itt es van. A kísérletezés is itt törtlént, a sapiencioa is itt van s helyiek a szakemberek is. Milyen bajod van gyökérke?
A lixid ide fektet bé nem bukurestbe s nem kellett román pénzre szorulni öcsike. Lassan a testtel.
43.
nembíírkáák
2017.02.02., csütörtök [13:25]
MI van a háttérben? Az a manufaktúra, hogy egyéni ötlet, egyéni kezdeményezés, nem multi hálózat, helyi alapanyagból, kis mennyiségben, eredetileg levédett helyi recept alapján, nem ipari tömegáru. Mi kéne még? És amellé székely. A heineken nem székely-sem szívében, sem nyelvében , sem címében, sem minőségében, sem hagyományában. mi kéne még a gyökereknek s a taplóknak. amikor hülyeségeket írnak, fényesítikl a szaxofont, másoknak meg korpás lesz a hajuk a blődségeiktől.
Ezért hajrá igazi!
42.
Nnnnnnn
2017.02.02., csütörtök [12:57]
heineken azt mondta Szekelyfold nem letezik. Lenard feltette a cimkere a cimert,rairta a csiki sorfozes 500 eves tortenetet
Aki a heinekkent dicseri Hazaáruló
41.
Noszeku
2017.02.02., csütörtök [12:53]
Latom hogy a szekusok mukodnek itt, is magyarul szennyezik az etert,egymas ellen uszitanak. Hajra Igazi!
40.
Malatasok
2017.02.02., csütörtök [12:50]
Lenard ,a tobbseg veled van. Kitartast,buszkek vagyunk Rad.
39.
birkak!
2017.02.02., csütörtök [12:10]
Ki irja mar le ide nektek mit ertunk MANUFAKTURA alatt .....sorgyartasban ??? Mirol vitatkoztok , atvernek uton-utfelen cimkekkel, zaszlokkal, stb ....s nem latjatok mi van a hatterben ...
38.
radar
2017.02.02., csütörtök [11:11]
Kaszonba erre mondjak hogy "Gyepre lottel faszi".
A kizarolagos helyi alapanyagok, malata, komlo es eleszto kulfoldrol van. LA nyilatkozta.
A receptet a Sapientias halgatok kiserleteztek ki. Ezt is LA es SA nyilatkozta. Csikba ugyan volt sorgyar de recept nem maradt fen.
A sor maradhat csak mas cimket kell nyalni ra, peldaul "Rafaztunk" :)
Amugy a Lixid is kiviszi a hasznot az orszagbol adomentes ovezetbe.
37.
kucifant
2017.02.02., csütörtök [09:39]
Meg nem utotted el sajat magad?
36.
igazsággyár
2017.02.02., csütörtök [09:14]
Nincs abban semmi hazugság, csak a rte ingerküszöböd túl alacsony,.
35.
jános néni
2017.02.02., csütörtök [09:13]
A te lufid is kipukkadt, mert:
- nem holland multi, csak tőkével támogatták, de helyi kezdeményezés és egyedül az igazi csíki sör segítségére. Ráadásul nem ipari term,elésben, nem sok helyen, hanem Csíkban, kizárólagosan helyi alapanyagból, vízbvől, munkaerővel.
- ezzel a másik lufid is kipukkadt, mert igen 500 éve készítenek sört csíkban, nagyszüleink is csináltak, a somylói ferencesek is és ezen recepőt alapján,
- az a lufid is kipukkadt, hogy nem egyetlen, hiszen a magyarországiak mind gyárak és mind idegen kézben vannak, ez pedig helyi manufaktúra, helyi munkaerővel, helyi aggyal és szakértelemmel.
- nem kár mert, az igazság úgyis győzni fog s a sör megmarad.
- nem spóroltak semmit, csak igazságosságot tettek, mert a hejneken beleült a lepukadt állami sörgyárba és kivitte a hasznot az országból, ráadásul bukarestbenm, román hátzszéllel azt is tagadja, hogy létezik székelyföld.
Kérdés, te a medvével tartassze.
34.
dábidofff
2017.02.02., csütörtök [09:06]
Dehogy vége, csak a káröröm beszél belőled. Annyit es érsz.
33.
Hazugsaggyar
2017.02.02., csütörtök [08:49]
http://mno.hu/gkozep/meg-egyszer-az-igazi-csiki-huncutsagrol-1383899

Lenard, szegyeld magad!
32.
pista ba
2017.02.02., csütörtök [08:31]
Hát kipukkant az ingyen marketing lufi.
A sztori annyi, hogy van egy vállalkozás, amelyik SZINTÉN HOLLAND MULTI, csak székelynek adja el magát, meg akart spórolni 20 évnyi értékesítési és marketing munkát.
Előre bejött, kaszáltak, most fizetnek érte.
A sorozatos hazugságaik szerre lelepleződtek:
- egyetlen kárpátmedencei kézműves sőr - hát van Magyarországon több tucat, ez meg már gyári sőr
- 500 éves hagyomány egy két éve nyított gyárnál
- szegény kis székelyek vagyunk - persze a részvények fele HOLLAND....
Kár mert volt aki szerette a sörűket. De ne csináljunk mártírt belőlük. Szépen nevet változtatnak és ha jó volt a sőr akkor továbbra is árulhatják. Max. mostantól kell költetni a marketingre is...
31.
ggggggg
2017.02.02., csütörtök [06:07]
jo volna ha nem vadaskodnal,bizonyitek nelkul!
L Andras Ur eleitol kezdve nagyot hibazott,de ez van!O igy akarta a Szekelyseget megfogni,de elfelejtette hogy ennek jogi kovetkezmenyei lesznek.Ez az ugy is kb 3 evet tartott,az EU eredmeny is lesz vagy 3-4 ev mire meglehett tudni kinek is volt igaza valojaba.
Hajdu ugyvedet nyugdijazni kell,es igen is olyan ugyvedi csoportott kell valasztani mely eredmenyt tudd felmutatni!
30.
Szekoly
2017.02.02., csütörtök [00:22]
Te egyedul vagy enyire sotet vagy valaki fogja a kezed? Az igazi csiki sorodnek vege! Most, ha atnevezik senkit nem fog erdekelni ahogy az sem, hogy te egy ret..dalt bar.m vagy.
29.
Dávid Szaniszla
2017.02.01., szerda [23:00]
@antikaa Nem tudom milyen nemzetiségű vagy , de biztos nem vagy székely-magyar. Milyen dolog, hogy neked a holland többet ér, mint egy erdélyi születésű egyén. Sajnállak, hogy így gondolod, nyílván örülsz te is, hogy magyar ellenes intézkedést hozott a bíróság. Nem akarom megkérdezni, hogy mibe került ez a Heinekennek?
HAJRÁ IGAZI CSÍKI SŐR!
28.
Dávid Szaniszla
2017.02.01., szerda [22:55]
Nagyon tetszik a Heineken elleni bojkot. Nekem amúgy sem volt soha szimpatikus, (a vörös csillagukkal együtt) tehát szeretettel bojkottálom minden árújukat. Éljen az igaz Csíki sőr! Ne hagyjátok magatokat. Milyen dolog az, hogy saját hazájában nem élhet gyártási jogával a székely? Na ez is olyan, amit már máshol említettem. A román még a Hollandot is szivesebben támogatja, mint a hazájában élő székely-magyart! Pedig a Csíksomlyói Mária nem engedi a székelyeit elnyomni! Élnek és élni fognak!
27.
borboysör
2017.02.01., szerda [22:35]
Udemerés kampánysör amit minden áron gyártani kell s osztogatni ahol lehet. Már azt várom mikor találják fel a székely-szart, hogy azt is tudja Borboy felavatni.
26.
Bulcsú
2017.02.01., szerda [22:15]
Én többet nem írok semmit,mivel űgyis Heineken-párti,hazaáruló vagyok.Sajnos a székely ember elindult egy olyan irányba,ahonnan semmi vissza nem fordítja.Csak az fáj,hogy idáig süllyedt a székely nemzetem.A fásultság,önzőség,pénzimádat,saját érdekérvényesítés ellen semmit nem lehet tenni.
Ezzel az erővel akár a szentegyházi,műveletlen,bunkó fatolvajokat is lehetne védeni.Ha Igazi Szentegyházi Bútor nevű, márkájú bútorokat gyártanának a törvénytelenül kivágott erdőkből,azt is megvédenék,kedves testvéreim?!
Messze vagyunk mi még agyilag az önrendelkezéstől!
Az én szememben,akik Székelyföld természeti kincseit szégyentelenül kiaknázzák,tönkreteszik,gyárthatnak bármilyen mennyiségű,minőségű sört,úgyis megmaradnak Székelyföld gyilkosainak és a székely nemzet belső ellenségeinek tekintem őket.A hazafiság ott kezdődik,hogy Székelyföld kincseit megőrizzük,jobbá tesszük,jövőt építünk,érdekeinkért kiállunk.
Nem számít igaz,drága székely véreim,hogy tönkretette az Úz völgyét a hírhedt vízierőműveivel,csak legyen sör...Meg kell kérdezni a helybélieket,mi a véleményük az egészről!
Az elején én is az ügy mellett álltam,de ez már rossz irányba van vezényelve .Oda kerültünk,hogy többet tennénk egy üveg sörért,mint a saját megmaradásunkért.
A mentalistást tekintve,mi sem vagyunk különbek az oltyánoknál,oláhoknál,hisz mindjárt oda kerültünk,hogy többet teszünk egy üzletember megélhetéséért,mint saját,gyermekeink,nemzetünk jövőjéért.
Tojjuk össze magunk egy üveg sörét,de vajon ennyit nyavalyogtunk a népünk megmaradása érdekében is?!
Mivel lesz jobb nekünk,ha ezentúl is lesz Igazi Csíki Sör?
Lenne mivel foglalkozzunk,hisz van teendő elég!
25.
fingenbrau
2017.02.01., szerda [22:05]
1993-ban vásárolta meg a Heineken a szeredai sörgyárat a Ciuc, (nekünk csíki sör) márkanévvel együtt.
Országszerte egy elismert minöségibb sörnek számított, egy galaci Sovejahoz vagy esetleg egy kostancai Litoralhoz viszonyítva. A szakemberek szerint a sör minősége nem csak az összetevőktől függ, hanem a felhasznált ivóvíztől is. Kérdem én a Heinekent: Melyik az igazi csíki-ciuc sörük, amit itt, Bukarestben, Craiovan vagy Kostancán gyártanak?
Néhány éve egy USA-ból hazalátogató sörkedvelő ismerősömmel teraszozunk Heinekent fogyasztva, ami náluk is a népszerú sörök közé tartozik. Csak annyit mondott, hogy az üveg meg a cimke hasonlít, az íz kevésbé. Ne legyünk úgy eltelve a multiktól, csomagolás, logo ugyanaz, amit pedig tartalmaz az speciel nekünk készűl. Minél jobban csökken a sörárpa, komló termesztés, annál több a sör. Dübörög a nyugati vegyipar, a kombinát egyik részlegén sörenzimet, a másikon gyümölcsaromát, harmadikon gyomírtót gyártanak.
24.
Kajcsa Tibor
2017.02.01., szerda [22:02]
Idi@ta vagy soroskám,csak nem a bevándorlásgyártó rokona vagy ,esetleg csicskása vagy?
23.
soros
2017.02.01., szerda [21:57]
Nem értem mi köze a magyarságnak meg a székelysegnek ahhoz,hogy valaki ellopta egy régen müködõ sörgyárnak a nevét és ezért leállították a termelést.Itt semmi trianon nincs,egy törvenybe ütközõ mūvelet volt amit a bíróság elítélt....ennyi,semmi köze a székelyseghez.Ha ez bárhol a vilagon megtörténik,ugyanez az eljárás,leállítják a termelést abban az uzemben,ahol a más névmárkáját ellopták.ennyi,nem kell túlszékelyiesíteni es túlmagyarosítani a dolgot,semmi köze a témához.
22.
evritingájdú
2017.02.01., szerda [20:58]
Tizenkilences félrebeszélsz:
-nem a munkahelyekkel van gond. Lénárd is teremtzett, nem kell most a számokkal zsonglőrködni- hanem a székelyek önbecsülésének az újra megtörésével, belegázolással. Bírósági úton alázták meg, hiszem a per folyamán a heineken román képviselője azt hazudta, hogy székelyföüld nem is létezik. Ezt tette a hejneken, csupán irigységből.
-a bereciuc opedig kabalahúgy, lötty a manufaktúra söréhez képest.
- a székely sör pedig mint elnevezés is foglalt már, egy másik recept szerint van, úgyhogy nem lehet ugyanazt a nevet adni neki.
-örüljm, hogy te többügyű vagy. A magyarság együgyű, egy ügye van Trianon úta-a szétszakítottság s az elnyomás. Ha ezt az egyűgyűséget nem vállalod, nem tartozol oda.
21.
Sokkola
2017.02.01., szerda [20:35]
Ugy latom Te is a hejnekkennnel dolgozol, ipari enzimekbol csinaljatok a sort
20.
Tanito2
2017.02.01., szerda [20:34]
Andris veled vagyunk!
19.
....
2017.02.01., szerda [20:34]
Egy dolgot tisztázunk a hejnekenél is magyarok dolgoznak sokal többen mint a csiki sörnél senki nem ártot a székelységnek hisz lehet továb gyártani a székely sört Edig is nagyonsokan kérték a kocsmában a BERE CIUC-OT csiki-nak Lénárd egy névtolvajlásra adta fejét amit most megsszivot jogosan,a sok parasztot pedig megvezetik az interneten és oszák a hűjeséget halomba hát ennyit rolatok röviden székelyek együgyüek vagytok
18.
azate
2017.02.01., szerda [20:20]
A nagy sor harcos paraszt bohocok szanalmasak vagytok
17.
sörgerilláné
2017.02.01., szerda [20:11]
Hát munkahelyt adott eleget a szentsimoni gyár is. A minőséggel van gond.A felvizezett, erőltetett szódásítással érlelt szeredai sör sosem éri utol a manufaktúra sörét. Menj el egyszer egy prágai sörkirándulásra s kóstold meg melyik hasonlít a heinkenere: egy sem. Az ipari tömegtermelés sosem a minőséget célozta meg. Úgyhogy még finomíts az ízléseden s addig ne bunkóskodj.
16.
hozzászóló
2017.02.01., szerda [20:03]
Kedves nononono!
Ha veteszkedtem, elnézést kérek. Első hozzászóló - szigorúan az én véleményem szerint - nem véleményt írt, hanem le... Andrást (akit, amúgy nem ismerek személyesen).
Persze, mindenkinek a véleményében, tiedben is, talán enyémben is lehet igazság. Csak ne az irigykedés, ne az egymás marása süssön át!
A sör tényleg finom, tényleg - nem dobálózva - állom a sört, várunk téged is! Hát nem jobb egy finom pohár ital mellett, a másikat, harmadikat nem bántva, megbeszélni?
Egészségedre!
15.
Sorgerilla
2017.02.01., szerda [20:00]
Miez, hogy bojkott a Heineken ellen...?nehogymar mas mondja meg, hogy mien sort igyak. A Heineken termekei fenyevekkel jobbak mint ez a Lenerd fele lotty amit a sok megvezetett birka vedel, mert azt hiszi ettol lessz igazi szekely. A Heineken Romania mindig is tobb munkahelyet adott es ad az embereknek mint ez a simlis mokus aki nevet lop aztan meg o a szegeny aldozat.Amugy meg kar erolkodni ezzel bojkottal mert tobb ismerosom is forgalmaz heineken termekeket es sehol nem tapasztalhato visszaeses, aki szerette a Ciuc sort az ezutan is szeretni fogja...
14.
antikaa
2017.02.01., szerda [19:55]
Bizony, bizony nem kell mártírt csinálni Lénárd úrból. Igaza van Bulcsúnak. Még mások is teremtettek munkahelyeket, kettőt, ötöt, tízet, kinek amennyire lehetősége és tehetsége volt. Szinte biztos volt, hogy ez a történet rosszul fog végződni, mert a Heineken sosem fogja eltűrni a konkurenciát, mindent meg fognak tenni, hogy eltiporják a náluknál kisebb sörgyártókat, és meg is tehetnek, mert anyagi erejük nem mérhető egy manufaktúrához.
Egyébként, Bulcsúhoz csatlakozva, az Úz völgyi és Homorod menti vízi erőmű "remekműveken" túl, számomra kétséges annak a sör mennyiségnek az előállítása is, amit az elmúlt időszakban produkált a simoni manufaktúra, ügyes marketing praktikákkal kihasználva a csíki székelységet.
13.
sörös
2017.02.01., szerda [19:43]
Megértem azt,hogy munkát ad az embereknek ez a gyár,de én csak kötözködést látok ebben az ügyben.Ha mar valaki belekezd a sörnek a gyártásába,miért nem tud egy olyan nevet adni a termékének,ami nem zavarja a konkurenciat?adjon egy bármilyen nevet neki,úgyis a minoseg fog dominálni a vásárlóknál.szerintem a "ciuc"az IGAZI CSIKI SÖR,mert az volt hamarabb és a másik csak egy új sör amire ráírták,hogy "igazi",hogy jobban fogyjon.nem gondolkodtak előre,egy ekkora céggel pereskedni es ellopni a nevét,ez nem mehetett míg a világ.persze,ha egy bármilyen más nevet adtak volna a sörnek,nagyon gyenge lett volna a piacon.
12.
TeklaZ
2017.02.01., szerda [19:38]
Sok az irigy ugy látom, Lénárd tartsál ki, melletted van a többség!
11.
Rendes e
2017.02.01., szerda [19:35]
Te nem szegyeled magadot te bitang, mi a bajod az uz volgyevel? Jartal te ott valaha vagy csak a szad jar te heineken kvja!
Hany munkahelyet teremtettel te ?
Mit tettel te alkotot azonkivul hogy itt rontod a hangulatot?
10.
kendkuba
2017.02.01., szerda [19:32]
Az már le volt írva, attól még az ügy túlmutat Lénárd személyén s ez a lényeg, ne maszatolj.
9.
Serfözö nemzet
2017.02.01., szerda [19:32]
Igen, legyen a neve hagyományos, "igazi Székely köményes sör" hisz már dédapáink is mind ezt itták!
8.
éneshezzaszóltam
2017.02.01., szerda [19:30]
Az már foglalt az mindenjképp megmarad, mert más a receptje, de ennek kell valamit kitalálni, mert csíki sör néven nem lehet tovább
7.
hozzaszolok
2017.02.01., szerda [19:06]
Maradjon a neve Szekely Sor!!!!!
6.
nononono
2017.02.01., szerda [18:05]
Kedves hezzaszóló, nem kell nagyképűsködni s nem kell veteszkedni a láda sörökkel.
Az egyes hozzászóló leírta a véleményét, az álláspontját, úgy, ahogy tudta. Nem hánykolódott láda sörökkel.
Olvassa elé lassabban, türelmesebben, összpontosítson, és meglátja, van abban igazság. Ahogy az igazi sörben.
5.
zozancs
2017.02.01., szerda [18:00]
a buzi heinekent eddig se ittam...s ezentúl meg még annyira sem (a jó sör nem itt kezdődik)
a románok meg mindent megtesznek azért, hogy székelyhonban magyarnak munkahelye ne legyen (legjobb módja a magyarlakta vídékek elnéptelenítésének az itteni cégek tönkretétele...)
4.
hozzászóló
2017.02.01., szerda [17:54]
No!
Barátom! Kezd el egészet újra. Első - megtanulunk írni-olvasni. Második, megpróbáljuk megérteni amit olvasunk.
Harmadik, csak mert irigyek vagyunk, akkor a szomszédot már lehet szidni? Aki csinál valamit, azt lehet szapulni? Te írod, munkát adott. Segíts neki, hogy még többeknek adhasson munkát! Amúgy pedig vedd már észre, hogy ez csak a "székely" mivolta/mivoltotok miatti per. Az nem zavar ugye, hogy az EU bíróságon András megnyerte a névhasználati pert?
Egyébként jó az a sör, egészségedre neked is! Túl leszünk rajta fizetek egy ráccsal add meg a neved, címed!
3.
Bulcsú
2017.02.01., szerda [17:30]
Lehetne azért írni Lénárd úr múltjáról is.Például arról,hogyan "alakította át "az Úz völgyét,amely felér egy katasztrófával.Olyant csak a ránk települteknél láttam.
Ne legyünk már annyira bálványimádók,nyissuk ki a szemünk...Minjdárt mártírt csinálunk belőle!
A sörének hála,nagyon pozitív megvilagítást kapott a múltja,de ha már írunk,akkor írjunk le mindent.Szerintem sokkal több kárt okozott Székelyföldnek,amiről nem lehet beszélni.A sajtó dolga lenne,hogy mindent leírjon
2.
hummentes
2017.02.01., szerda [17:26]
ittál vagy bolond vagy?
1.
:))))
2017.02.01., szerda [17:14]
Andras Ur eleitol fogva tevedett!
Mit is akart valojaba?Hogy az erdelyi magyarokat meggyoze es............a varva vart sikert le aradta igy igaz,de tudni lehett hogy a Heinekenel szembe menni nem lehett.Hajdu ugyvedet le kell valtani,felmutatni semmit nem tudd.
A biro hatarozatott elfogadni kell es be kell tartani az eloirasok szerint!Andras Ur nezen a lelki szemeibe es adJON SZAMOT MIERT CSINALTA EZT?Igen is o nagy hibas!Az volt a terve hogy.......sikerult is,de nem gondold arra hogy..........140 ember kerul az utra,vajon.........
Tudom lehetne vitatkozni ki a hibas ki nem,az sem megoldas hogy Heineken ellen irogatunk,ott is Erdelyi Magyar Emnerek doldoznak.Andras Ur igen is mondjon le a Szentsimoni sorgyar menjen tovabb de nelkule!!!!!!!
Hozzászólások56