Megrovást kapott a munkaügyi miniszter a gyedkorlátozás bejelentése miatt

Bálint Eszter 2017. május 10., 18:40

Szóbeli megrovást kapott a Szociáldemokrata Párt (PSD) vezetősége részéről Lia Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszter a gyermekgondozási díj (gyed) korlátozásának bejelentése miatt, Liviu Dragnea pártelnök pedig felszólította a kormányt, magyarázzák el neki, hogy milyen okok állnak a javaslat mögött, az intézkedést ugyanis jelenlegi formájában a PSD nem tudja támogatni.

 „Megint igen ostobán kommunikáltak. Hiába mondják nekünk a zárt ajtók mögött, hogy óriási gyedek vannak, amelyek összegének határt kell szabni. Nem magyarázták el a nyilvánosság előtt. Nagyon ostobán kommunikáltak” – szögezte le Dragnea a párt szerdai vezetőségi ülése után, megjegyezve, ő maga sem tudja, hány ilyen „megagyedet” folyósítanak jelen pillanatban.

A képviselőház elnöke ugyanakkor figyelmeztette a kormányt, nem fogadja el többé, hogy a tévéből értesüljön a hasonló kezdeményezésekről, és közölte, azokat a lépéseket, amelyek nincsenek benne a kormányprogramban, nagyon alaposan át kell beszélni a pártban.

Nagyon ostoba szokást vettek fel. Jó miniszterek, de csak a hatást kommunikálják, azt elfelejtik elmondani, hogy mi tette szükségessé az intézkedést”

– fogalmazott a PSD-elnök. Amikor pedig újfent arról kérdezték, hogy ő maga támogatja-e a gyed korlátozását, ezúttal azt mondta, „a téma nem zárul le ma”, de abban a formában, ahogyan bemutatták, nem tud egyetérteni az intézkedéssel.

Amint arról beszámoltunk, Vasilescu hétfőn és kedden is beszélt arról, hogy a kormány vizsgálja annak a lehetőségét, hogy valahol 5000 és 10 000 lej között felső határt szabjon a gyed összegének. Szerinte a 8000 lejes plafon egy korrekt érték lenne, és „nagyon kevés személyt fog érinteni az intézkedés”.

Kedden délután viszont Dragnea nemtetszésének adott hangot, így szerda reggel Lia Olguţa Vasilescu már arról beszélt a sajtónak, hogy ha az intézkedést nem támogatja a Szociáldemokrata Párt elnöke, akkor „nem fog átmenni” a gyermekgondozási díj korlátozása.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat