Kétszázmillió a roncsautóprogram folytatására, hibrid jármű vásárlásakor bónusz is jár

Krónika 2018. szeptember 15., 13:51

Hétfőtől újraindul a roncsautóprogram, miután a kormány csütörtöki ülésén jóváhagyta a romániai gépkocsipark felújítását célzó kezdeményezés költségvetésének 198 millió lejjel való kiegészítését.

Fotó: Nagy D. István

Graţiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter a Prahova megyei Băicoiban szombaton rendezett sajtótájékoztatóján rámutatott, hétfőtől 30 ezer, egyenként 6500 lej értékű kedvezményt biztosítanak új személygépkocsi vásárlásakor azoknak, akik leadnak a roncstelepen egy régi járművet. Hibrid meghajtású autók vásárlása esetén további 1700 lej kedvezmény jár – mondta még a tárcavezető.

A miniszter hangsúlyozta, a hétfőtől rendelkezésre bocsátandó 30 ezer utalvánnyal eléri az 50 ezret a program keretében idén meghirdetett támogatások száma, és ezt jövőre is tartani szeretnék.

Csütörtöki ülésén a kormány 714,7 millió lejjel egészítette ki a Környezetvédelmi Alap 2018-as költségvetését. Nelu Barbu kormányszóvivő akkor azt mondta, ebből az összegből 198 millió lejjel pótolják ki a roncsautóprogram büdzséjét, a háztartási gépek roncsprogramjára húszmillió lejt szánnak idén, az elektromos autók töltőállomásainak kialakítását támogató programra 92 millió lejt, az elektromos buszok vásárlását támogató programra pedig 460 millió lejt hagytak jóvá.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat