Kelemen: mi sem tudjuk, hogy mit akar a kormány

Hírösszefoglaló 2017. november 03., 19:43 utolsó módosítás: 2017. november 03., 20:02

Részletesebb magyarázattal kellene szolgálnia a kormánynak a tervezett adóügyi reformról, véli Kelemen Hunor, aki szerint az RMDSZ sem tudja, mit akar a Tudose-kabinet.

Fotó: Mohácsi László Árpád

Kelemen Hunor szerint elsősorban azokat a tényezőket kellene tisztáznia, amelyek elégedetlenséget váltottak ki - nyilatkozta pénteken az Agerpres hírügynökségnek az RMDSZ elnöke.

Több magyarázatra van szükség, mert az emberek számára nehezen érthető - és én magam sem tudom, nem értem -, miért kell a társadalombiztosítási járulékok egy részét áthárítani a munkáltatóról a munkavállalóra.

Azt sem tudom, mi lesz majd a stratégia a helyi önkormányzatokkal, ha 16 százalékról 10 százalékra csökken a jövedelemadó. Én egyetértek ezzel a csökkentéssel és az egységes adókulcs megőrzésével, de az is világos, hogy ezzel a intézkedéssel sok pénztől esnek el a helyi önkormányzatok” - mondta Kelemen.

Hozzátette, hogy a kormánynak kötelessége elmagyarázni az állampolgároknak, polgármestereknek, helyi választott tisztségviselőknek, hogyan tervezi pótolni a költségvetésben így keletkező hiányt.

Pluszforrásokat keresnek az adócsökkentés miatt póruljárt önkormányzatok
A helyi önkormányzatok számára óriási bevételkiesést fog okozni, ha a kormány tervezi szerint január elsejétől a jelenlegi 16-ról 10 százalékra csökkentik a személyi jövedelemadó mértékét – hívta fel a figyelmet csütörtöki sajtótájékoztatóján Antal Árpád.

A szövetségi elnök szerint amennyiben az emberek választ kapnának az őket nyugtalanító kérdésekre, minden bizonnyal megnyugodnának.

„De én nem tudok válaszolni a kérdéseikre. Én is elégedetlen vagyok, mert mi sem kaptunk választ, mi sem tudjuk, hogy voltaképpen mit akar a kormány (...) vagy azok, akik kidolgozták ezt az adóügyi reformot. (...) Én azt látom, hogy az emberek nem értik, mit akar a kormány, és ezért nem az embereket kell okolni” - jelentette ki Kelemen Hunor.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat