Krónika Online
2017. március 29., szerda; Ma Auguszta napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal

Jóváhagyta Johannis a nyugdíjasok részleges adómentességét

Krónika | 2017.01.12. [12:25] | Utolsó módosítás: 2017.01.12. [13:53]

Kihirdette Klaus Johannis államfő csütörtökön az adótörvénykönyvet módosító és kiegészítő, valamint az egészségügyi reformra vonatkozó törvényt módosító jogszabályt, amely adómentessé teszi a 2 000 lejnél kisebb nyugdíjakat és mentesíti a nyugdíjasokat az egészségbiztosítási hozzájárulás kifizetése alól.

marefalvi nyugdijasok AB-3_b

Klaus Johannis szerdán jelentette be, hogy ki fogja hirdetni a törvényt, amely adómentessé teszi a 2 000 lej alatti nyugdíjakat, és mentesíti a nyugdíjasokat az egészségbiztosítási hozzájárulás befizetése alól.

Az államfő szerdán a Cotroceni-palotában folytatott megbeszélést Sorin Grindeanu kormányfővel és Viorel Ştefan pénzügyminiszterrel. A találkozó után kijelentette: a megbeszélés és a kérdés kielemzése nyomán arra az elhatározásra jutott, hogy a következő napokban kihirdeti a törvényt.

A képviselőház múlt csütörtökön döntött az adótörvénykönyv módosításáról oly módon, hogy adómentessé teszi a 2 000 lej alatti nyugdíjakat, és mentesíti a nyugdíjasokat az egészségbiztosítási hozzájárulás fizetése alól.

Az új cikkelyek értelmében a nyugdíjasoknak csak a 2 000 lejen felüli összegre kell adót fizetniük, az egészségbiztosításukat pedig az államkasszából fedezik.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
2.
bandita
2017.01.14., szombat [19:10]
Mondasz valamit........
1.
megfigyelo
2017.01.12., csütörtök [16:37]
Populista es aljas dontes.Ketezer lej alatt vannak a 700-800 lejes ,1100 lejes es az 1900 lejes nyugdijak is.A legkisebb nyugdijak eddig is mentesek voltak az ado es egeszsegbiztositastol.Tehat tovabbra is a letminimum alatt fogjak tengetni az eletuket.Az 1100-1200 lejbol tengodok nyernek vagy 20 lejt ellenben turniuk kell majd a megalaztatast az allami intezmenyekben azert, hogy nem fizetnek adokat es biztositast.Jol jarnak azok akik 1500-2000 lej nyugdijat kapnak,mert lenyegesen jobban elnek mint az elozo kategoriak es mivel adomentesek lesznek marad penzuk csusztatasokra is.Vagyis minel nagyobb a nyugdij annal nagyobb az emeles.
Mindezt azert teszik a mindenkori kormanyok hogy osszeugrasszak a kulombozo kategoriakat,mert csak igy tudjak elterelni a figyelmet arrol,hogy egyeseknek megengedett a rablas ,csalas.A sok kis nyugdij tartja fenn tulajdonkeppen az allamkasszat, biztositja az allami tisztviselok fizeteset , a kulombozo tolvaj szolgaltatokat.A sok kisnyugdij a biztositek arra hogy sokaknak tobb haza , szamtalan gepkocsija,magan repuloje vagy hajoja legyen.
Hozzászólások2