Johannis kihirdette a kötelező autóbiztosításról szóló törvényt

Hírösszefoglaló 2017. május 31., 15:55 utolsó módosítás: 2017. május 31., 15:57

Kihirdette szerdán Klaus Johannis államfő a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításokról (RCA) szóló törvényt – tájékoztat az Államelnöki Hivatal.

A jogszabály értelmében a Pénzügyi Felügyelet (ASF) félévente közzéteszi majd az RCA-kötvények referenciaárát – írja az Agerpres.

A törvény azt is előírja, hogy a biztosítótársaságoknak kötelességük tájékoztatni ügyfeleiket arról, milyen szempontokat vettek figyelembe a biztosítási díjak kiszámításakor, ugyanakkor

a biztosítási szerződés érvényességének lejárta előtt 30 nappal értesíteniük kell a gépjármű-tulajdonost a meghosszabbítás lehetőségéről.

A jogszabály szerint a kárvallott személy saját biztosítójához is fordulhat kártalanítási kérelmével, ugyanakkor bevezeti a törvény a biztosítók közötti közvetlen elszámolás lehetőségét.

A jogszabály azt is előírja, hogy a gépkocsi-tulajdonosok bármely szervizbe elvihetik járművüket javíttatni, ugyanakkor azt is leszögezi, hogy bűncselekménynek minősül a hamisított alkatrészek használata a gépkocsijavítás során.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat