HIRDETÉS

Dragnea: nem lesz progresszív adózás

Krónika 2017. január 11., 11:14 utolsó módosítás: 2017. január 11., 11:42

A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökét bevallása szerint felbosszantotta a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) társelnökének, Daniel Constantinnak az a nyilatkozta, miszerint progressszív jövedelemadó bevezetését fontolgatja a kormány.

Liviu Dragnea minderről egy kedd esti interjúban beszélt, cáfolva Constantin szavait. „Beszéljen ezekről a dolgokról az ALDE pártgyűlésein, ha akar. A koalíció betartja azt a kormányprogramot, amelyet közösen vállaltunk fel. (...) Nagyon felbosszantott az a nyilatkozata. Én azt reméltem, mindenki megértette, hogy ennek a kormányprogramnak az előírásait szigorúan be kell tartani\" – jelentete ki a PSD elnöke az Antena3 hírtelevízió kedd esti műsorában.

Az Agerpres hírügynökség által idézett Liviu Dragnea leszögezte, Daniel Constantin semmilyen minőségében nem tehet ilyen nyilatkozatokat. A PSD elnöke hozzátette azonban, nem hiszi, hogy rossz szándékai lettek volna ezzel a miniszterelnök-helyettesi és környezetvédelmi miniszterit tisztséget betöltő politikusnak. Dragnea leszögezte: marad a jelenlegi 16 százalékos egységes adókulcs, a 2000 lej alatti jövedelmek adóját eltörlik, az e fölötti bérek jövedelemadója pedig 10 százalékos lesz. „Exz nem progresszív, hanem differenciált adórendszer\" – jelentette ki a PSD elnöke.

Dragnea azt is elmondta, ő maga is a sajtóból értesült arról, hogy Daniel Constantin elutazott Ausztriába sízni, miközben mindenki azon dolgozik, hogy a minimálisra csökkentsék a havazás és a fagy káros hatásait.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS