HIRDETÉS

Dragnea 10 milliárd lejes költségvetési hiányról beszél

Hírösszefoglaló 2017. január 09., 10:18 utolsó módosítás: 2017. január 09., 15:07

Parlamenti vizsgálóbizottság összehívását fontolgatja a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Liviu Dragnea, mivel szerinte a 2017-es költségvetésben 10 vagy akár 14 milliárd lejes hiány is van.

Dragnea azt mondta az Agerpres szerint România TV műsorában, a vizsgálóbizottság összehívását az indokolja, hogy „ami a Pénzügyminisztériumnál történt, az illegális”.

„Ők papíron, valószínűleg bizonyos döntéshozók ígéretei alapján, hozzávetőlegesen kiszámolták, hogy Románia bevétele 2016 végére közel hárommilliárddal növekszik. Ennek alapján készítettek egy pozitív kiegészítést november 23. körül. A december 31-ei számok viszont azt mutatják, hogy a bevétel 10 vagy 14 milliárddal kisebb” – jelentette ki a PSD elnöke, aki szerint „ez teljesen törvényellenes”.

„Aki hazudott ezekkel a számadatokkal kapcsolatban, ami még sosem történt meg Romániában, annak fizetnie kell majd” – tette hozzá Dragnea a România TV műsorában. Szerinte a kormányfőnek, a pénzügyminiszternek, az európai alapok minisztériuma vezetőjének, az adóhatóságnak és a Pénzügyi Tanács vezetőjének kell mindezekről magyarázattal szolgálnia. „Abban a helyzetben vagyunk, hogy Románia 2017-es büdzséjében 10 milliárd lejes hiány van, amit természetesen fedezni fogunk, de ezt a tízmilliárdot más jó dolgokra lehetett volna fordítani” – tette hozzá Dragnea.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS