Cáfolja a pénzügyminiszter a közalkalmazottak bérének befagyasztásáról szóló híreszteléseket

Hírösszefoglaló 2018. december 06., 10:47 utolsó módosítás: 2018. december 06., 11:10

2019-ben az egységes bértörvényben előírtaknak megfelelően nőnek a bérek a közszférában, szeptember 1-jétől 15 százalékkal emelkedik a nyugdíjpont értéke, és üdülési csekkeket is kapnak a közalkalmazottak, akárcsak idén – idézte a pénzügyminiszter szerda esti nyilatkozatát az Agerpres.

Teodorovici szerint szó sem volt a bérek befagyasztásáról

Eugen Teodorovici ezzel az Országos Börtönigazgatóság Szakszervezeti Szövetségének (FSANP) elnöke, Sorin Dumitraşcu azon nyilatkozatára reagált, miszerint a kormány a közalkalmazotti bérek 2018. decemberi szinten való befagyasztásáról, valamint a vakációs jegyek megszüntetéséről szóló sürgősségi rendeletet készül elfogadni pénteki ülésén.

A fizetések befagyasztásáról szóló hírek sem nem helyesek, sem nem valósak”

– nyomatékosította Teodorovici, hozzátéve, az a rendelettervezet, amelyről a szakszervezeti elnök beszél, évekkel ezelőtt hozott intézkedések érvényességi határidejének meghosszabbításáról szól, így többek között arról is rendelkezik, hogy a túlórákat továbbra is szabadnapokkal kompenzálják. Ilyet „nem idén és nem tavaly” fogadott el először a kormány, hanem 2010 óta minden évben – mondta a miniszter.

Teodorovici hangsúlyozta,

a szóban forgó rendeletet a jövő évi állami költségvetés tervezetével „egy csomagban” fogadják majd el, vélhetően a jövő heti kormányülésen.

Addig közvitára bocsátják, és többek között a szakszervezetekkel is egyeztetnek róla.

Az üdülési csekkekkel kapcsolatban a pénzügyminiszter leszögezte, ezeket jövőre is megkapják a közalkalmazottak, ugyanabban a formában, ahogyan idén, azaz 1450 lej értékű utalványokban részesülnek.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat