Krónika Online
2017. március 29., szerda; Ma Auguszta napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal

Az alsóház napirendjén a nyugdíjak

Krónika | 2017.01.03. [23:31] | Utolsó módosítás: 2017.01.03. [23:47]

Rendkívüli ülésen vitatja meg a héten a képviselőház az adótörvénykönyv tervezett módosításait – jelentette be kedden az alsóház állandó bizottsági ülése után Marcel Ciolacu szociáldemokrata párti (PSD) képviselő.

oreg_kr_b

Mint részletezte, a rendkívüli ülésszak összehívását Liviu Dragnea, az alsóház elnöke kezdeményezte, kérése az volt, hogy január 5-ére, csütörtökre hívjanak össze rendkívüli ülésszakot, a napirenden pedig az adótörvénykönyv módosítása legyen. A témát a költségvetési bizottság egy nappal korábban tárgyalja.

„A nyugdíjasok esetében az egészségbiztosítási hozzájárulás kiszámításakor figyelembe vett alap a jövedelemnek mindössze egy részét jelenti, azt, amelyik meghaladja az illető évre meghatározott nyugdíjpont értékét. A hozzájárulást az államkasszából fizetik” – áll az adótörvénykönyv módosítását célzó jogszabályjavaslatban. A dokumentum arról is rendelkezne, hogy az 1050 lejt meghaladó nyugdíjak után se kelljen jövedelemadót fizetni. A törvénytervezetet 2016 szeptemberében fogadta el a szenátus, a képviselőház így döntéshozó testület.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét