Krónika Online
2017. április 29., szombat; Ma Péter napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal

A rádióba tart az RMDSZ távozó ügyvezető elnöke

Rostás Szabolcs | 2017.01.04. [18:07] | Utolsó módosítás: 2017.01.04. [19:32]

A Krónika értesülései szerint a Kolozsvári Rádió magyar szerkesztőségéhez tart az RMDSZ ügyvezető elnöki tisztségéről lemondó Kovács Péter. Úgy tudjuk, a politikus döntésének oka a szövetség csúcsvezetőségében fennálló személyi ellentétekben keresendő.

kovpeu554_b„Kidőlt” a sorból. Kovács Péter 1999-ben kezdett dolgozni az ügyvezető elnökség struktúrájának legalsó szintjén, majd végigjárta a ranglétrát

Megválik az RMDSZ ügyvezető elnöki tisztségétől Kovács Péter, aki egyúttal az alakulatból is távozik. Váratlan döntését a politikus szerdán, a Transindex hírportálnak adott interjúban hozta nyilvánosságra, közölve: lemondását aznap iktatja az RMDSZ-nél.

„Minden embernek joga van váltani. Még a politikusoknak is. Nem tudom elfogadni azt az érvelést, hogy aki egyszer belevágott a politikába, az meg van bélyegezve, más feladatot nem végezhet, onnan kell nyugdíjba menjen" – jelentette ki a portálnak a 42 éves politikus, aki 1999-ben kezdett dolgozni az ügyvezető elnökség struktúrájának legalsó szintjén, majd végigjárta a ranglétrát. Kovács elmondta, az azóta eltelt 18 év alatt rengeteg tapasztalatot és tudást szerzett, volt része sikerekben és kudarcokban, barátokat és ellenfeleket egyaránt szerzett, és az utolsó hat évre a legbüszkébb, amikor az „első vonalban", Kelemen Hunor jobbján dolgozhatott.

Távozása okairól az ügyvezető elnök csupán annyit mondott, hogy voltak személyes ellentétek az RMDSZ-ben, ami ennyi idő alatt óhatatlanul összegyűl, és voltak olyan döntések, amelyekkel nem feltétlenül értett egyet, részletekbe azonban nem bocsátkozott. A Transindex kérdésére, hogy hol folytatja pályafutását, Kovács közölte: visszatér „első szerelméhez", a médiához, ifjú korában ugyanis erre készült, bővebben azonban nem beszélt a terveiről.

A Krónika úgy tudja, az RMDSZ egykori második embere a Kolozsvári Rádió frissen megüresedett főszerkesztő-helyettesi tisztségét készül átvenni. Mint ismert, a magyar szerkesztőség irányításával együtt járó poszt azután üresedett meg, hogy a tavaly októberben kinevezett Szentannai Ágota a budapesti Román Kulturális Intézethez igazolt át. A fluktuáció egyáltalán nem kedvezett a szerkesztőségnek, amely novembertől a korábbihoz képest karcsúbb állománnyal volt kénytelen áttérni az egész napos sugárzásra.

És hogy mi köze a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem politikatudományok szakán diplomázott, majd a bukaresti Carol I. Nemzetvédelmi Egyetem Nemzetvédelmi Kollégiumának posztgraduális továbbképzésén részt vett Kovács Péternek a sajtóhoz? Annyi, hogy 1997-1998-ban éppen a kolozsvári területi rádióstúdiónál dolgozott szerkesztőként (ifjúsági műsorokban), 1999-ben pedig sajtóelőadóként kezdte az RMDSZ sajtóirodájánál.

Lapunk információi szerint Kovácsnak az ügyvezető elnöki posztról való – hónapok óta tervezett – távozása mögött belső személyi ellentétek lapulnak. Több forrásból is úgy értesültünk, hogy a szövetség második embere a Nagy Zoltánnal, Kelemen Hunor elnök kabinetigazgatójával – valamint utóbbi feleségével, a sajtótanácsosi tisztségről frissen lemondott Nagy-Debreczeni Hajnallal – régóta fennálló nézeteltérései miatt döntött úgy, hogy nem folytatja tovább az alakulatban. A hatalmi harcot már csak azért is volt nehéz csillapítani, hogy a szövetségi elnök bizalmasának számító Nagy egyúttal ügyvezető alelnöki tisztséget is betöltött az RMDSZ-nél, vagyis Kovács közvetlen beosztottja volt.

Kovács Péter egyébként nyolc évig töltött be alelnöki tisztséget a kolozsvári ügyvezető elnökségen, 2011-ben pedig – Kelemen Hunor megválasztása után nem sokkal, az elnök javaslatára – megkapta a frissen létesült főtitkári posztot, amelyet 2015-től „visszakereszteltek" ügyvezető elnökségre. Az RMDSZ „ fő megmondóemberének" számító politikus államtitkári rangban irányította az Országos Ifjúsági Hatóságot is, emellett 2003-2007 között a Communitas Alapítvány igazgatója volt. A 2009 óta rendezett választásokon az RMDSZ kampányfőnökeként is tevékenykedett.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
24.
24.
2017.01.05., csütörtök [15:32]
Valami buzlik az UDMR-nel, azert menekul!
23.
traktorista
2017.01.05., csütörtök [13:05]
Hát eléggé kezdett hullani a férgese minden felé, párt, sajtó, újságiró, ügyvezető, stb. Nincs az a permetlé ami letisztázná már, csak az elvakultak ugatnak még, aztán csend lesz.
Orbán nem kampányolt ingyé', most elé kellene állni valamivel, de mivel? A Psd tólnyerte magát, ezzel még Orbán se számolt. Innen fúj a szél udmr-s csicskák!
22.
csk
2017.01.05., csütörtök [12:47]
Kutyából nem lesz szalonna, politikusból pedig újságíró. Szégyenfolt lenne Kovács főszerk. a romániai magyar média orcáján, ha lenne ilyesmi. Szerencséjére azt már régen felszámolta a Párt. Tot inainte, tovarasi!
21.
tac.
2017.01.05., csütörtök [11:27]
Benne van a Toró TT életrajzában. Mi a gond? Elvégezte ő is az I.Carol román Nemzetvédelmi Kollégiumot és utána jó román közrendi szakbizottságban dolgozott a román parlamentben. Mi a gond? Ez tény, bárki bármikor leellenőrizheti.
20.
Szipirnyó Kereszttéti
2017.01.05., csütörtök [11:18]
Na végre az első jó hiiiiiiir az idénre. Who's next?
19.
kérdező
2017.01.05., csütörtök [11:01]
Ott megeszik a sorosista publicisták.
Hacsak: ő is libbanccsá nem válik.
18.
18
2017.01.05., csütörtök [11:00]
"Most vakarózhattok." (Ti. a udmr-sek)
Nem kell vakarózzanak. A sok birka éppen most szavazott nekik újabb 4 évre további biztos zsírosodást. Ja, és egyúttal saját magának további biztos hanyatlást. Mert úgy látszik, hogy még mindig nem értük el a lejtő alját.
17.
susru
2017.01.05., csütörtök [10:00]
tiszta orbánia lett ez is...
16.
Megnyugodtunk...
2017.01.05., csütörtök [09:54]
Szegény kolozsvári rádió...
Amúgy is annyit ér már jó ideje, lehet tehát tovább rohasztani, senyveszteni, kiüresíteni.

Van egy mondás: csak nehogy megállítsa valaki ezen dolgok menetét, mert akkor nem lesz vége soha!
Csak így tovább a rohadás szintjén, egyszer csak letisztul minden, csak ki kell várni.

Amúgy ezen figurák sem visznek magukkal a gödrükbe (mert az az egy biztosan az ővék lesz...) semmit!

Jellemezni ezen lényeket pedig minek?
Megteszik ők maguk, nap mint nap.

...és immár túllépett a tömeg az undor és utálkozás szintjén, lassan semmi veszi majd, mi bemocskolta s kimossa talán szennyesét.

Addig is lehajtjuk fejünk szégyenünkben, hogy számunkra ilyen példányok teremtek, lehajtjuk helyettük is.

És mégis felkel a Nap.
15.
asdfgh
2017.01.05., csütörtök [09:24]
Ahogy olvasgatok mindenfelé sok könnyet nem ejtettek a távozása miatt, sőt.
Petikém egy igazi bunkó voltál, és az is maradsz!
(úgy látszik a rádió kiváló hely az rmdsz-es káderek fizetésének biztosításához)
14.
Lacikere
2017.01.05., csütörtök [09:14]
Nana lassan a testtel öcsikereszt. A nagy októberi autonómiamenetelés utáni ide-oda nyögdösõdésnek is szerepe volt a szétzüllesztésben. Nem egyik napról a másikra történt az . Nem tõkésbérencék és a sanyarú kispályások pukkantották le gazdaságilag , magyarok hozzájárulásával és segítségével a magyarlakta megyéket. Az emberek nem vállalnak gyereket mert nem érzik magukat biztonságban. Elmennek mert nem csak vegetálni akarnak a betonlyukba vagy faluvégen. Ehhez tõkésbérencék ugatása nélkül is fel kellett volna nõni. Akkor a tulipános ugatást semmi nem zavarta volna meg. Mindenki végezte volna a dolgát. Sajnos azonban a lopással voltatok elfoglalva. Most vakarózhattok. Túl hosszú ideig nem vettetek tudomást errõl . Ez bunkóság , akárhogy forgatom s akarom szebben nevezni. Fizették a minimálbéresek , a külföldre kergetett munkások és mérnökök az árát eddig , de lassan ti következtek . Magatok alatt vágtátok a fát. Bunkón. Azt hiszitek mindenkit megtéveszt a sajtóban produkált látvány? Az nem fog kenyeret tenni senkinek az asztalára. Attól éhen lehet dögleni , barmok , annyit sem tudtok , hogy a jóllakott embereket lehet csak látvánnyal szórakoztatni? Cirkusz volt elég de kenyeret nem osztottatok. A népek oszolnak a lelátókról a jegyszedõk rendezõk és profitálók szétzüllesztésrõl sikoltoznak. Csak ennyire képesek. Kíváncsi vagyok , hogy a 70 %-ban megürült arénát hogyan fogják cselekvés helyett marhaságokat sikoltozva újra megtölteni. Egyik bohóc helyett jön a másik , nem kell pánikba esni.
13.
antikaa
2017.01.05., csütörtök [08:28]
s a ti ténykedéseteknek milyen "pozitív eredménye" van? azon kívül, hogy szétzüllesztettétek az erdélyi magyarságot, mit tudsz felmutatni te tőkés bérenc? Teljesen igaza van Tac-nak
12.
bandita
2017.01.05., csütörtök [00:34]
Honnan tudod,tac. ,hogy Toró is elvégezte azt a tiszti iskolát? Talán osztálytársak voltatok,hogy olyan jól informált vagy? Te sem lehetsz elébb való, ennél a tenyérbemászó pofájúnál ...... Jobb ha hallgatsz,mert te is csak egy táskahordozó, vagy egy kávéfőző zseni lehetsz, júdamerájéknál! A sok pénzt amit kaptok, mind felzabáljátok, mert a 27 éves tipegésnek-topogásnak semmi pozitív eredménye nincs!?! Ezek , tények! Úgy, hogy kuss legyen!
11.
tac.
2017.01.04., szerda [23:46]
Hogy fogadjak veled, ha te mindkettőt megszámoltad már??
10.
Muci
2017.01.04., szerda [22:24]
@TAC

Na fogadjunk, hogy az RMDSZ több lóvét nyúlt le mint Tőkés.
9.
szeroksz
2017.01.04., szerda [21:20]
El romlott a szeroksz elfogyott a papir igy a szerokszos fiunak is mennie kellet és ez csak a kezdet az ezredes ügyködésének.
8.
nocsak
2017.01.04., szerda [21:01]
A haverjait nem viszi ? Mármint az egész menedzsmentet
7.
rikácsoló kisztitkár
2017.01.04., szerda [20:42]
szégyentelen pénzlenyúló banda, évi 5 millió eurót porlasztanak el közpénzből, mindjárt megsajnálom ezt a kicsi rikkancsot, a sittre velük
6.
röviden
2017.01.04., szerda [20:34]
a szolgálatok embere volt a nagy magyarmegmentő szervezetben s most hősként tündököl, VOTAT UDMR
5.
tac.
2017.01.04., szerda [20:31]
Toró TT-nek is megvan az a Carol I. Nemzetvédelmi Kollégium.
4.
tac.
2017.01.04., szerda [20:29]
@tic:
Férfias döntés. Mikor képes ilyenre Tőkés László, Szilágyi Zsolt, Toró T. Tibor? Ők csak cserélgewtik vagy 15 éve a zsíros pénzolvasó posztokat egymás között, hogy az Emnt-nél, hol az Emnp-nél.
3.
puci pardalian
2017.01.04., szerda [20:19]
[Nem ütötte a mércét]
2.
tic
2017.01.04., szerda [20:13]
ez a druzsbas es megeri a penzet
1.
Macsek
2017.01.04., szerda [19:47]
Nem kell felteni,lesz mit apritania a tejbe!
Hozzászólások24