Vádat emelt a DNA az Országos Lakásügynökség vezérigazgatója ellen

Hírösszefoglaló 2017. december 28., 13:48

Befolyással való üzérkedés miatt vádat emelt a DNA az Országos Lakásügynökség (ANL) vezérigazgatója, Marian Iftimie-Nicorici, valamint a Ceahlăul Piatra Neamţ labdarúgóklub igazgatója, Iulian Boghean ellen.

Fotó: Pál Árpád

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség csütörtökön arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy a gyanú szerint 2010-ben Marian Iftimie-Nicorici az ANL vezérigazgatójaként, valamint Iulian Boghean Iulian a FC Ceahlăul SA Piatra Neamţ igazgatójaként megkövetelte egy cég adminisztrátorától, hogy az ANL által az ingatlanok építéséért kifizetett összeg 5%-át adja át a labdarúgócsapatnak. Cserébe Marian Iftimie-Nicorici azt ígérte, hogy utasítani fogja alárendeltjeit, hogy az említett kifizetések ne késlekedjenek.

A megállapodásnak egy 112 900 eurós, fiktív reklámszolgáltatásokra vonatkozó szerződéssel adtak látszólag törvényes keretet.

A szerződés alapján a fent említett cég 61 709,96 lejt fizetett ki a Ceahlăul klubnak úgy, hogy a reklámszolgáltatásra soha nem került sor. A két vádlott szabadlábon védekezhet. Az ügyet a Neamţ megyei törvényszék tárgyalja.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat