Több tucatnyi vadászgép és három tengeralattjáró szerepel a védelmi tárca bevásárlási listáján

Hírösszefoglaló 2018. február 20., 12:06

Románia újabb négy darab F16-os vadászgéppel szeretné kiegészíteni a repülőrajt, és további 36-ot szeretne a későbbiekben vásárolni – nyilatkozta kedden Mihai Fifor védelmi miniszter.

Fotó: Wikipédia/United States Air Force

„Szeretnénk kiegészíteni a repülőrajt négy darab F16-os géppel. További 36 repülőgépet vásárolnánk, amelyeket az Amerikai Egyesült Államoktól szereznénk be, és kértük, hogy közöljék, van-e erre lehetőség. Egyelőre várjuk válaszukat, mert nem úgy van, hogy egyik napról a másikra vásárolsz F16-osokat” – tájékoztatott az Agerpres szerint Fifor a védelmi minisztériumban tartott sajtótájékoztatón.

A védelmi tárca vezetője elmagyarázta az F16-osok megvásárlásának lépéseit.

Nincs alkudozás. Először kérelmezed és megmondják, hogy van-e egyáltalán repülőgépük, ha van, akkor milyen árban. Csak ezután lehet elkezdeni a tárgyalásokat. Várjuk a választ”

– tette hozzá a miniszter.

Ugyanakkor Fifor közölte,  2020 után a tengeralattjárók beszerzése is elkezdődhet. A védelmi minisztérium székházában tartott sajtókonferencián a szaktárca vezetője kifejtette: jelenleg a román tengeri haderők a beszerzendő tengeralattjárók típusát, technikai ismérveit veszik fontolóra, ezt követően a Legfelsőbb Védelmi Tanácsnak, majd a parlamentnek kell elfogadnia a javaslatot.

Fifor azt is elmondta, hogy véleménye szerint három tengeralattjáró beszerzése indokolt, és a megvásárlás folyamata 2020 után kezdődhet el.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat