Számos megyében okozott gondot a viharos időjárás

Hírösszefoglaló 2017. július 25., 12:14

Tizenegy megyében volt szükség az elmúlt 24 órában a katonai tűzoltók közbelépésére - derül ki a Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (IGSU) közleményéből.

Fotó: Ebihoreanul.ro

A hétfői nap folyamán és a keddre virradó éjszaka összesen 91, esőre, megerősödő szélre, villámlásra és jégesőre vonatkozó figyelmeztetést adtak ki a meteorológusok. Az IGSU munkatársait az úttestre vagy járművekre dőlt 42 fa eltávolításához riasztották, emellett hét ingatlanból, hat melléképületből, 13 udvarról és hat épület alagsorából szivattyúzták ki a vizet.

Az erős szél ugyanakkor négy épület tetőzetét is megrongálta - derül ki az Agerpres hírügynökséghez elküldött közleményből. Ebben hangsúlyozzák, mivel

hasonló időjárást jeleznek elő a szakemberek a következő napokra is,

a katasztrófavédelmi főfelügyelőség azt javasolja a lakosoknak, hogy amikor jégeső hull vagy villámlik, húzódjanak be házukba vagy olyan épületbe, amely megfelelő védelmet nyújt, és minden elektromos berendezést húzzanak ki a fali konnektorból. Javasolják továbbá, hogy a járműveket állomásoztassák a fáktól és villanyoszlopoktól távolabb eső helyen.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat