Szabadlábra helyezik Traian Băsescu exállamfő öccsét

Krónika 2017. szeptember 11., 11:58 utolsó módosítás: 2017. szeptember 11., 14:30

Feltételesen szabadlábra helyezik Mircea Băsescut, Traian Băsescu volt államfő öccsét – döntött hétfőn a konstancai törvényszék; az ítélet jogerős.

Mircea Băsescu

A medgidiai bíróság július 19-én hagyta jóvá Traian Băsescu volt államfő fivérének feltételes szabadlábra helyezésére vonatkozó kérését. Az ügyészek megfellebbezték a döntést, óvásukat azonban ezúttal elutasította a konstancai törvényszék.

Ezt megelőzően két alkalommal kérték még Mircea Băsescu szabadlábra helyezését, és a medgidiai bíróság jóvá is hagyta azt, az ügyészek azonban mindkétszer fellebbeztek, és a törvényszék helyt adott az óvásnak.

Traian Băsescu volt államfő testvére ellen 2014-ben emelt vádat az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) befolyással való üzérkedés miatt, 2016-ban pedig négy év szabadságvesztésre ítélték, ebből egy évet töltött le a Poarta Albă-i börtönben. A konstancai táblabíróság tavaly bizonyítottnak találta, hogy Mircea Băsescu 250 ezer eurót kért és kapott Sandu Angheltől, egy roma klán vezetőjétől, az összeg fejében pedig megígérte, latba veti befolyását az igazságszolgáltatásnál annak érdekében, hogy a férfi enyhébb büntetést kapjon.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat