Sürgős támogatás: 600 millió eurót kap a készenléti felügyelőség

Hírösszefoglaló 2017. július 26., 16:27

Hatszázmillió eurós költségvetésű projekt keretében tervezik felújítani és bővíteni az Országos Készenléti Felügyelőség (IGSU) gépjármű- és eszközállományát – jelentette be szerdán Mihai Tudose miniszterelnök.

Fotó: Pinti Attila

A kormányfő szerint a Raed Arafat belügyi államtitkárral, illetve Carmen Dan belügyminiszterrel folytatott egyeztetést követően állapodtak meg a projekt részleteiben, amelyet „a következő két-három évben” fognak kivitelezni.

Tudose azt mondta, a 600 millió euró nagy része európai uniós alapokból származik majd, Romániának „kis összeggel” kell majd hozzájárulnia a beszerzésekhez.

Raed Arafat a téma kapcsán hangsúlyozta, a 600 millió euróból többek között lecserélik a tűzoltóautók 41 százalékát (azokat, amelyek több mint 30 éve használatban vannak), létrás tűzoltóautóval látnak el minden nagyobb várost, amelyeket 20 ezer főnél többen laknak, és amelyekben 8–10 emeletes tömbházak találhatók, illetve 250 új mentőautót is vásárolnak. Emellett tervezik egy nagy és négy közepes méretű tűzoltóhajó beszerzését, továbbá nehéz terepen is bevethető kereső helikopterek és egyéb felszerelések vásárlása is szerepel a tervek között.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat