Orban: az autonómiának semmi köze a magyar emberekhez

Krónika 2017. június 21., 10:39 utolsó módosítás: 2017. június 21., 14:33

Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke a Szociáldemokrata Párt (PSD) és az RMDSZ között zajló tárgyalásokról szólva kijelentette, vannak dolgok, amiről nem lehet tárgyalni és az etnikai alapon szervezett autonómia elfogadhatatlan.

A PNL új elnöke is beállt a szolgálatos nacionalisták táborába Fotó: Mediafax

A jobbközép ellenzéki alakulat elnöki posztjára a hétvégén megválasztott politikus – aki egyébként apja révén félig magyar származású – szerint túlzóak az RMDSZ követelései.

„Vannak dolgok, amikről nem lehet tárgyalni, például az etnikai autonómia, ami elfogadhatatlan.

Ezek túlzó politikai követelések, amiknek semmi köze nincs az egyszerű romániai magyar emberekhez. Csak azt mutatják, hogy a Dragnea-klán képes mindenről lemondani, képes feláldozni a románok érdekeit, csakhogy hatalmon maradjon" – hangoztatta Orban kedden este a B1 televízió műsorában.

Mint arról beszámoltunk, Klaus Johannis államfő kedden este ugyancsak arra figyelmeztette  a bukaresti kormány fő erejét adó Szociáldemokrata Pártot (PSD), hogy a szerdai bizalmatlansági indítvány előtti tárgyalásait ne terjessze ki olyan témákra, mint az etnikai alapú autonómia, amely szerinte nem képezheti alku tárgyát.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat