Önkénteseket toboroz a román hadsereg

Hírösszefoglaló 2017. július 10., 10:32

Hétfőn kezdődik az önkéntesek toborzása a román hadseregbe. A védelmi minisztérium tájékoztatása szerint az önkéntesek toborzása a 2015/270-es törvény alapján történik.

Fotó: Pinti Attila

Az önkénteseknek a lakhelyüknek megfelelő megyei vagy körzeti katonai központnál kell jelentkezniük a következő dokumentumokkal: személyazonossági igazolvány (eredeti és másolat), erkölcsi igazolvány, civil tanulmányokat igazoló okirat (eredeti és másolat), és ha van, autóvezetői jogosítvány (eredeti és másolat), katonakönyv (eredeti és másolat).

Az Agerpres beszámolója szerint a jelentkezőket szelekciónak vetik alá, majd orvosi vizsgálatra kerül sor, ezt követően kezdődik el a kiképzés. A sorkatonai szolgálatot eddig nem teljesített jelentkezők tanácsot kapnak arra vonatkozóan, hogy milyen területen végezhetnek önkéntes szolgálatot a hadsereg kötelékében.

Ebben az évben körülbelül 2.200 hely van önkéntes katonák és tisztek számára az ország 24 megyéjében, valamint a fővárosban. További információkhoz a http://recrutare.mapn.ro/index.php?pagina=Contact vagy a http://www.mapn.ro/contact/index.php honlapon lehet hozzájutni.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat