Négyszáz buszt vásárol egy török cégtársulástól Bukarest önkormányzata

MTI 2018. február 19., 19:07

Bukarest önkormányzata egy török cégtársulástól vásárol négyszáz autóbuszt, amelyeket a főváros tömegközlekedésében fognak használni – jelentette be hétfőn Gabriela Firea, Bukarest főpolgármestere.

Gabriela Firea főpolgármester

Az önkormányzat tavaly novemberben írta ki a 100 millió euró  értékű közbeszerzési pályázatot, amelyre négy ajánlat érkezett. Az önkormányzat a török Otokar Europe és Otokar Otomotive cégek alkotta konzorcium ajánlatát fogadta el. Rajtuk kívül a szintén török Karsan Otomotiv, a német székhelyű Man Truck and Bus, valamint a Mercedes Benz nyújtott be érvényes ajánlatot.

A főpolgármester közölte, hogy egy busz ára 250 ezer euró áfa nélkül.

Az önkormányzat azt reméli, már nyáron megérkeznek az első új járművek, a jövő évben pedig legalább 300 busz leszállítását szeretné elérni. Ezt befolyásolhatja azonban a többi versenyző esetleges óvása a közbeszerzési pályázat ellen.

Az Otokar Europe és Otokar Otomotive cégek a Koc Holding részei, amely a legnagyobb ipari vállalat Törökországban. Ez utóbbi birtokában van a romániai Arctic háztartási gépeket gyártó, Găești-en működő vállalat is. A bukaresti felszíni tömegközlekedést működtető RATB vállalat legutóbb 2006 és 2008 között vásárolt mintegy ezer Mercedes autóbuszt, amelyek jelenleg forgalomban vannak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat