Kövesi maga döntheti el, megjelenik-e a parlamenti bizottság előtt

Krónika 2017. július 17., 15:01 utolsó módosítás: 2017. július 17., 15:03

Mariana Ghena, a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) elnöke hétfőn úgy nyilatkozott, hogy Laura Codruţa Kövesit, a DNA vezető ügyészészét illeti meg a döntés azzal kapcsolatban, megjelenik-e a 2009-es államelnök-választást kivizsgáló parlamenti bizottság előtt.

Kövesire bízták, hajlandó-e megjelenni a törvényhozók előtt

Mariana Ghena ezzel arra reagált, hogy az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) vezető ügyésze egy interjúban azt mondta: miután már a harmadik felszólítást kapta, hogy jelenjen meg a 2009-es államelnök-választást kivizsgáló parlamenti bizottság előtt, kikérte a CSM véleményét ezzel kapcsolatban.

„Ha a CSM azt mondja, hogy egy ügyésznek vagy bírónak kötelező megjelenni magyarázkodásra a parlament előtt, akkor még meglátjuk" – jelentette ki Laura Codruţa Kövesi a Ziare.com portálnak adott interjúban.

Az Agerpres hírügynökség megkeresésére Mariana Ghena  az üggyel kapcsolatban azt mondta: a hatályos jogszabályok értelmében a DNA főügyészét illeti meg a döntés azzal kapcsolatban, hogy szükséges-e és időszerű-e megjelennie a parlamenti bizottság előtt. Hozzátette: még pénteken elküldték ezirányú válaszukat a DNA főügyészének.

Laura Codruţa Kövesit már több alkalommal beidézték a 2009-es államelnök-választást kivizsgáló bizottság elé, de mindahányszor megtagadta, hogy megjelenjen a törvényhozók előtt.

Július 10-én a bizottság tagjai úgy döntöttek, az igazságügyi miniszterhez fordulnak amiatt, hogy a DNA főügyésze nem hajlandó megjelenni kihallgatásra.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat