Kelemen: elfogadhatatlanok a kormányfő kijelentései

Krónika 2018. január 12., 11:08 utolsó módosítás: 2018. január 12., 11:57

Románia miniszterelnökének kijelentései elfogadhatatlanok. Az Európai Unióban nem maradhat tisztségében az a miniszterelnök, aki hasonlókat mond – nyilatkozta pénteken a Radio France Internationale-nak Kelemen Hunor RMDSZ-elnök.

Fotó: MTI/Baranyi Ildikó

„Nem maradhat következmények nélkül az eset, a miniszterelnök bocsánatkéréssel tartozik, elvárom tőle, vonja vissza a „ha az a zászló lobogni fog a szélben, ott fognak lengeni mellette a helyi felelősök is”- kijelentését”, tette hozzá.

Az RMDSZ hírlevele szerint a szövetségi elnök elmondta, nem számított hasonló reakcióra Mihai Tudose miniszterelnök részéről, sokkolta az előzmények nélküli nyilatkozata.

Az is zavarja, hogy a román politikai pártok vezetőinek részéről sem érkezett elhatárolódás, márpedig ilyen körülmények között azt is hihetnénk, egyetértenek a miniszterelnökkel – ez pedig nagy baj.

Nem egyértelmű, kiket fenyegetett „fellógatással” Mihai Tudose
A román miniszterelnök autonómiaellenes nyilatkozatának hanganyaga alapján nem egyértelmű, hogy kiket fenyegetett meg akasztással Mihai Tudose a székely vagy a magyar zászló felvonása miatt.

Kelemen Hunor azt is hangsúlyozta, hogy nem mondtak semmi újat az autonómia-elképzelések összehangolásával, mindaz, amit hétfőn megfogalmaztak az MPP-vel és az EMNP-vel közösen, 28 éve része a szövetség programjának.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat