Ismét tüntettek az igazságügyi reform ellen

Hírösszefoglaló 2017. szeptember 04., 11:57 utolsó módosítás: 2017. szeptember 04., 12:01

Csaknem 300 személy tüntetett vasárnap este Bukarestben az igazságügyi törvények tervezett módosításai ellen. Hasonló tiltakozásokat tartottak Brassóban és Kolozsváron is.

Illusztráció

A fővárosi tüntetők ugyanakkor a nyugdíjrendszer második pillérének államosításával és Verespatak UNESCO-pályázatának tervezett visszavonásával kapcsolatos elégedetlenségüknek is hangot adtak.

A tiltakozók román és uniós zászlókat lengettek, és többek között azt kiáltották:

„Nem akarunk több korrupciót!”, „Vigyen el titeket a DNA!”, „Komoly kenőpénzt adtak Verespatakért!”

Ismét utcára vonultak a kolozsváriak a Verespatak-projekt ellen
Több mint 200 személy tüntetett péntek este Kolozsváron Mihai Tudose miniszterelnök lemondását kérve, amiért a kormány azt tervezi, hogy visszavonja Verespatak előterjesztését az UNESCO világörökségi listájára.

A hozzávetőlegesen másfél órás bukaresti tiltakozásnak az eső vetett véget, adta hírül az Agerpres hírügynökség.

Kolozsváron körülbelül százan tüntettek az esőben egy órán át, Brassóban hozzávetőlegesen hetvenen gyűltek össze a prefektúra előtti téren,

hogy kifejezzék tiltakozásukat a Tudorel Toader igazságügyi miniszter által javasolt törvénymódosítások, illetve a magánnyugdíjalap államosítása ellen.

„Utcára vonulunk minden vasárnap, amíg világos lesz: a politikumnak nem szabad beleártania magát az igazságszolgáltatásba” - mondta az egyik résztvevő.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat