Harminc megyében meghosszabbították az ügyfélszolgálati programot az útlevélosztályokon

Krónika 2018. július 28., 16:58

Meghosszabbítják az ügyfélszolgálati programidőt az ország 30 megyéjének útlevélosztályán, 12 megyében pedig nő az ügyfélablakok száma – közölte az Országos Útlevél Igazgatóság vezetője, Mirel Toancă rendőrparancsnok.

Fotó: Gecse Noémi

Toancă a belügyminisztériumban tartott sajtótájékoztatóján elmondta, jelentősen megnőtt a kérelmezők száma. Egyrészt azért, mert minden évben jellemzően július-augusztusban nyújtják be a legtöbb útlevélkérelmet, másrészt mert a felnőttek számára július 20-a után kiállított egyszerű elektronikus útlevelek érvényességi ideje 10 évre emelkedett.

Ezért augusztus 31-éig az ország 30 megyéjében meghosszabbítják a programidőt, hétfőtől péntekig 8:30-tól 18:30-ig fogadják az ügyfeleket.

Ezek a megyék a következők: Arad, Argeş, Bacău, Bihar, Beszterce-Naszód, Brăila, Botoşani, Brassó, Kolozs, Krassó-Szörény, Konstanca, Dâmboviţa, Dolj, Fehér, Gorj, Galaţi, Hunyad, Iaşi, Mehedinţi, Máramaros, Maros, Neamţ, Prahova, Szeben, Szatmár, Suceava, Temes, Vâlcea, Vrancea és Vaslui.

Bukarestben és Ilfov megyében a hét első három napján hosszabították meg az ügyfélfogadási programot. Ugyanakkor azokban a megyékben, ahol nagy a kérelmezők száma – Brassó, Konstanca, Dolj, Galaţi, Fehér, Hunyad, Iaşi, Kolozs, Máramaros, Prahova, Szeben és Vaslui megye útlevélosztályán –, növelik az ügyfélablakok számát is. Az útlevélosztályokon dolgozó alkalmazottak száma szintén nőtt, körülbelül 60-nal – tette hozzá a rendőrparancsnok.

Mirel Toancă emlékeztetett, hogy az útlevélkérelem bármelyik útlevélosztályon, illetve Románia bármelyik külképviseletén benyújtható, a kérelmező állandó lakhelyétől függetlenül. A kész útlevél pedig bármelyik útlevélosztályon vagy külképviseleten kivehető, függetlenül attól, hogy hol nyújtotta be igénylését a kérelmező.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat