Engedékenyebb hangot ütött meg a DNA-val szemben az RMDSZ elnöke

Krónika 2018. március 08., 18:57

Le kell zárni az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA), illetve Laura Codruţa Kövesi leváltásának ügyét, mert nincs mit tenni ezzel kapcsolatban – nyilatkozta csütörtökön Kelemen Hunor RMDSZ-elnök.

Fotó: Biró István

A szövetségi elnök az Agerpres hírügynökségnek kifejtette: véleménye szerint jelen pillanatban nincs több tárgyalnivaló a DNA-val és annak vezetőjével kapcsolatban. Kelemen megjegyezte, ez nagyon kedvelt témája úgy az ellenzéknek, mint azoknak, akik hatalmon vannak.

„Jelen pillanatban ezt a témát le kell zárni. Johannis elnök megmondta, hogy nem fogja engedni Kövesi visszahívását, mert megbízik benne. Ez teljesen egyértelmű. Kövesi kijelentette, hogy tökéletes, így nem mond le. Tehát erről a részről is teljesen egyértelmű a helyzet” – állapította meg Kelemen Hunor. Szerinte a Kövesi menesztését kezdeményező Tudorel Toader igazságügy-miniszter azt tette, amit jónak és törvényesnek tartott. Most azonban az RMDSZ elnöke szerint „pontot kell tenni a mondat végére”, mert a DNA főügyészének mandátuma bő egy év múlva jár le, és ha Johannis elnök semmit nem tesz a leváltásáért, akkor megmarad a tisztségében.

Nincs értelme erről a témáról tovább beszélni” – vélekedett a szövetségi elnök.

Kelemen hozzátette: ha újabb információk jelennek meg a DNA belső ügyeiről, akkor ismét aktuálissá válik a téma, de „nem a személy a fontos, hanem az intézmény a maga világos, szigorú szabályaival”. „Számunkra ez már nem téma, és az emberek élete sem ettől a témától függ” – szögezte le Kelemen Hunor, aki korábban több alkalommal elmarasztalóan nyilatkozott a nyomozó hatóság tevékenységéről.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat