Dragnea tagadja, hogy pénzmosás gyanújával nyomozás indult ellene Brazíliában

Hírösszefoglaló 2018. március 09., 16:31

A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Liviu Dragnea cáfolta pénteken, hogy pénzmosás gyanújával nyomozás indult volna ellene Brazíliában. Szerinte mindez azért tűnt fel ismét a médiában, mert „nagy a kétségbeesés” a PSD szombati kongresszusa előtt.

Fotó: PSD

Amikor újságírók azt kérdezték tőle, hogy hamisak-e a nyomozásról szóló hírek, Dragnea az Agerpres szerint azt válaszolta: „Igen”.

„Nagy a kétségbeesés a kongresszus előtt. Feljelentem magam: elkaptak, hogy narancsot árultam a tengerparton. (...) Miért nekem kell ezt tisztáznom. Akárki előjön egy badarsággal, én tisztázzam. Ez, most egészen véletlenül, éppen a kongresszus előtt pattant ki.

Én lezártam ezt az ügyet. Beszéltünk erről már 2017-ben is, most ismét fel kellett melegíteni ezt a csorbát. Felmelegítették, én nem kérek belőle, ilyen egyszerű”

– nyilatkozta a végrehajtó bizottság ülése előtt Dragnea.

Esetleges brazíliai tulajdonaira vonatkozó kérdésre Dragnea azt felelte, hogy azzal rendelkezik, ami szerepel a vagyonnyilatkozatában, és szeretné, hogy birtoka legyen Miamiban. „Valakinek ott a szomszédja lehetnék” – tette hozzá ironikusan.

A Rise Project újságírói szerint Liviu Dragnea ellen pénzmosás gyanújával nyomoznak a brazil hatóságok.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat