Államcsínykísérlet? Liviu Dragneát tanúként kihallgatta a főügyészség

Krónika 2018. szeptember 14., 21:27 utolsó módosítás: 2018. szeptember 15., 08:44

Tanúként hallgatta ki a bukaresti legfőbb ügyészség péntek este Liviu Dragneát azzal a nyilatkozatával kapcsolatban, miszerint államcsínykísérlet történt az augusztus 10-i, bukaresti tüntetésen.

Fotó: PSD

A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökét a Victoriei téri demonstráció ügyében idézték be pénteken a legfőbb ügyészségre. „Tanúként idéztek be az államcsínykísérletre vonatkozó kijelentéseimmel kapcsolatban” – mondta a képviselőház elnöki tisztségét is betöltő politikus újságíróknak az ügyészség székhelyéről való távozásakor. Hozzátette, ismertette az ügyészekkel az állításait alátámasztó „elemeket”.

Dragnea azt mondta, mindent elmondott az ügyészeknek a témával kapcsolatban, de nem hozhatja nyilvánosságra vallomását.

Amikor megkérdezték tőle az újságírók, tart-e attól, hogy megvádolják az ügyben, a kormánypárt elnöke úgy válaszolt: „Szó sem lehet erről”.

Az Agerpres hírügynökség tudósítása szerint nyilatkozata közben néhány tüntető összegyűlt a legfőbb ügyészség székhelye előtt, Dragnea-ellenes jelszavakat skandálva. „Miből gazdagodott úgy meg?” – kérdezte a PSD-elnököt az egyik tüntető. „Hol az én gazdagságom? Még nincs elegük ebből a sok hazugságból?” – válaszolt neki Dragnea.

A katonai ügyészek visszaélésszerű magatartás, hivatali visszaélés és szolgálati hanyagság gyanújával indítottak eljárást ismeretlen tettes ellen a Victoriei téri tüntetésen történt incidensekkel kapcsolatban. Az ügyben hozzávetőlegesen 770 olyan személy tett feljelentést, akik állításuk szerint megsérültek a csendőrség közbelépése nyomán.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat