A bukaresti metró 5-ös vonalának építését vizsgálja az Európai Unió csalás elleni hivatala

MTI 2018. február 01., 22:23

A bukaresti metró 5-ös vonalának megépítését vizsgálja az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF), amely csütörtökön a terepen vizsgálódott, iratokat kért ki a tömegközlekedési vállalattól.

Fotó: Pro Infrastructura Egyesület

A vizsgálat tényét csütörtökön az európai uniós intézmény közleményben erősítette meg. A hivatal nem kívánt részleteket közölni a folyamatban levő vizsgálat tárgyáról, csak annyit hoztak nyilvánosságra, hogy feljelentés érkezett hozzájuk bizonyos rendellenességekről.

A Hotnews.ro hírportál tudni véli, hogy a feljelentésben az szerepel, miszerint a román állam a valódi költségeknél több pénzt fizetett ki az olasz Astaldi vállalatnak, a fő kivitelezőnek.

A bukaresti metró 5-ös vonala bekapcsolná a román főváros metróhálózatába az egyik legnagyobb lakótelepet, a Drumul Tabereit, megkönnyítve több százezer ember közlekedését a lakótelep és a belváros között. Az új metrószakasznak eredetileg 2015-re kellett volna elkészülnie, de a kivitelezés sorozatos késéseket szenvedett, legutóbb az idénre ígérték a az átadását.

A több mint egymilliárd euró értékű beruházással épülő metróvonalat az Európai Unió finanszírozza, ezért illetékes ellenőrzést végezni az EU csalás elleni hivatala.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat