A párizsi zavargások miatt elhalasztottak két meccset a női kézilabda-Európa-bajnokságon

Hírösszefoglaló 2018. december 07., 15:54 utolsó módosítás: 2018. december 07., 15:57

A párizsi zavargások miatt szombatról vasárnapra halasztották a Franciaországban zajló női kézilabda-Európa-bajnokság középdöntőjének két nantes-i mérkőzését.

A magyar válogatott tagjai a pénteki átmozgató edzésen Nancyban. Fotó: MTI

Az MTI beszámolója szerint a kontinenstorna szervezőinek pénteki közleménye arról tájékoztat, hogy a tervezett tüntetések miatt nem lesz megközelíthető a nantes-i sportcsarnok, ezért az európai szövetség (EHF) és a szervezőbizottság – a helyi és a nemzeti hatóságokkal történt egyeztetések után – kénytelen volt a halasztás mellett dönteni.

A módosítás értelmében a házigazda és világbajnok francia válogatott romániai idő szerint vasárnap 16 órától játszik Svédországgal, az olimpiai címvédő orosz csapat pedig 19 órától mérkőzik Szerbiával.

A kormány adó- és szociális politikája ellen tiltakozó, úgynevezett sárgamellényes mozgalom november 17-én útblokáddal kezdődött megmozdulásain eddig négyen vesztették életüket és több százan megsérültek.

Szombaton 89 ezer biztonságit mozgósítanak Franciaország-szerte a sárgamellényesek újabb tüntetése miatt. A párizsi zavargások miatt a francia labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában hat mérkőzés is elmarad.

A kézilabda-Európa-bajnokság középdöntőjének magyar érdekeltségű csoportját Nancyban egyelőre nem érintik a tüntetések. Magyarország pénteken 22 órától játszik a címvédő Norvégiával. A torna legjobb hat csapata jövő pénteken és vasárnap Párizsban lép pályára, ott rendezik ugyanis az elődöntőket és a helyosztókat.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat