HIRDETÉS

Színházi előadás mint karácsonyi ajándék

Krónika 2016. december 21., 14:47

Ünnepi műsorral várja a nagyérdeműt a karácsony előtti napokban több erélyi magyar színház, a teátrumok kedvezményekkel is megajándékozzák közönségüket. 

A Kolozsvári Állami Magyar Színház szerdán este 8 órától műsorra tűzött Pour Toujours (Mindörökké) című előadására térítésmentes lesz a belépés, csupán helyjegyet kell kiváltani a színház jegypénztárában. Az emberi élet legfontosabb pillanatait lírai jelenetekben boncolgató, szöveg nélküli előadással a kolozsvári színház a fellélegzésre, megnyugvásra kínál lehetőséget az ünnep előtti forgatagban. Az előadás Bach, Mozart, Górecki és sok más kiváló szerző nagyszerű zenéjén alapuló, megható és erőteljes, olykor egyenesen mulatságos színpadi tánc.

Bodó Márta írta a Pour Toujours-ról: „A színpadon szó nem hangzik el, valójában történet sincs. Tér van, és testek vannak, gesztusok, mozdulatok és mozgássorok, olykor hangok, zene, főleg rekviemek. A testek a hallható vagy a csak bensejükben (meg)szó(la)ló zenére ringnak, rázkódnak, gurulnak, másznak, simogatnak, kapaszkodnak, menekülnek, kergetik, megtalálják egymást.” Az előadást Dominique Serrand rendezte, szereplők: Albert Csilla, Francisco Alfonsín, Bodolai Balázs, Farkas Loránd, Imre Éva, Keresztes Sándor, Laczó Júlia, Orbán Attila, Ötvös Kinga, Sigmond Rita, Sinkó Ferenc, Varga Csilla, Váta Loránd, Viola Gábor.

A Csíki Játékszín angyalváró előadással várja a közönséget: az 1–4 éves gyerekek és kísérőik december 24-én délelőtt 11 órától láthatják a Sipos Tünde és Dálnoky Csilla által rendezett produkciót. Délután 4 órától a 4 évnél nagyobb gyerekek látogathatnak el a színházba, ekkor Bajor Andor A csodálatos esernyő című mesejátékát játssza a társulat Budaházi Attila rendezésében. Az angyalváró mesejátékokra a belépő mindenkinek egységesen 7 lejbe kerül.

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház december 19. és 23. között ünnepi bérletkedvezménnyel kedveskedik közönségének. A kulturális szervezőirodában megvásárolható ünnepi színházbérlet ára 70 lej; aki két bérletet vásárol ebben az időszakban, azt két színházjeggyel ajándékozzák meg, amelyeket az évad végéig felhasználhatnak a Tamási Áron Színház bármely produkciójára. Egy bérlet ötszöri belépésre szól, és előzetes helyfoglalást követően érvényesíthető a Tamási Áron Színház és az M Studio bármely előadásán.

Szerda este 19 órától Cseh Tamás-emlékest várja a közönséget, a Rajtammaradt télikabát című előadásban Gajzágó Zsuzsa, Ráduly Zsófia, Katona Dávid, Simó Lakatos Barna lép fel. „Gajzágó Zsuzsa sepsiszentgyörgyi színésznő szeretné Cseh Tamás dalait minduntalan elővenni, újraértelmezni, szellemét életben tartani. Cseh Tamás, aki soha nem készült énekesnek, és Bereményi Géza, aki kezdetben csak az íróasztalfiókjának írta dalszövegeit, az egyik legnépszerűbb és legfontosabb szellemi páros 20. századi énekmondóink közül” – olvasható az intézmény honlapján.

Csütörtökön 19 órától az Igor Bauersima svájci drámaíró norway.today című darabjából készült előadást láthatja a sepsiszentgyörgyi közönség Kövesdy István rendezésében. Igor Bauersima 2001-ben írta és rendezte meg norway.today című darabját, ami Németországban megkapta a legjobb kortárs darab címet. Azóta már több mint húsz nyelvre fordították, és több mint száz bemutató készült. A darab két tinédzser, Julie és August élettörténetébe nyújt betekintést: egy olyan életszakaszban ismerjük meg őket, amikor az életük teljesen értelmetlennek és fölöslegesnek tűnik.

Marosvásárhelyen pénteken 19.30-tól az Albu István rendezte, Dosztojevszkij-regényből készült Karamazovokat láthatja a közönség a Tompa Miklós Társulat művészeinek előadásában. A nagyváradi Szigligeti Színházban csütörtökön 19 órától a Székely Csaba Bányavirág című darabjából készült produkciót tekinthetik meg az érdeklődők Hunyadi István rendezésében.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS