HIRDETÉS

Richard Wagner Szerelmi tilalma a kolozsvári operában

Krónika 2017. január 09., 13:35

Újra színpadon a Kolozsvári Magyar Opera nagy sikerű előadása: kedden este fél héttől tekintheti meg a nagyérdemű Richard Wagner vígoperáját, a Szerelmi tilalom című művet, amely még sosem járt magyar operaszínpadon.

Fotó: Szabadi Péter

„Ha az egészet tekintve nem is tudatos dramaturgiával van dolgunk, a kotta minden egyes hangja társítható egy szereplő valamely mozzanatával. Az a célom, hogy az énekesek éljenek a zenekari árokból kapott lehetőségekkel, képesek legyenek különválasztani, mely szólamok világítják meg éppen az ő karakterüket\" – nyilatkozta Szabó Máté, az előadás rendezője.

Hozzátette, a mű cselekményét az 1920-as évek Amerikájába, pontosabban New Palermóba, az alkoholtilalom idejére tette át, ahol a filmekből jól ismert zsánerfigurák is megjelennek. Richard Wagner darabjának librettója Shakespeare Szeget szeggel című színműve alapján készült, amelyben egy erkölcscsősz zsarnok ütközik össze Palermo népével. A középpontban az álszent német kormányzó áll, akinek eltökélt célja megzabolázni a szicíliai erkölcsöket. Egy apácanövendék veszi fel a harcot a helytartóval, az általános felfordulásnak pedig egy fékevesztett karnevál után a király visszatérése vet véget.

Az előadás dirigense Selmeczi György, díszlettervezője Cziegler Balázs, jelmeztervezője Tihanyi Ildikó, koreográfusa pedig Jakab Melinda. A librettót Csákovics Lajos fordította. Az előadás szerepeiben Egyed Apollónia, Balla Sándor, Szabó Levente, Pataki Adorján, Barabás Zsuzsa, Szilágyi János, Sándor Árpád, Hary Judit, Rétyi Zsombor, Plesa Róbert, Mányoki László látható. Az előadásra jegyek vásárolhatók az opera jegypénztárában (hétköznapokon 13-19 óra között, és előadások előtt két órával, tel.: 0754-050150, 0371-395790).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS