HIRDETÉS

Először nyert erdélyi magyar alkotó nagyjátékfilmje román állami támogatást

Krónika 2016. december 15., 17:01

Nem túl gyakori, hogy a román Országos Filmközpont (CNC) pályázatain erdélyi magyar alkotó nagyjátékfilmterve nyerjen – olyannyira, hogy ez az első ilyen alkalom: Felméri Cecília kolozsvári rendező készítheti el Spirál című filmjét magyar-román koprodukcióban – írta a Filmtett.ro. 

A fiatal alkotó mozija egy „tóparton játszódó, kevés szereplős\" thriller lesz, és leghamarabb 2018-ban tekintheti meg a közönség. A román társ a Hai Hui Entertainment, amelynek nem ez az első magyar koprodukciója, ők jegyzik például Deák Krisztina rendezte, 2012-ben megjelent Aglaja című, román–magyar–német koprodukcióban készült filmet, legutóbbi nagyobb sikerük Călin Peter Netzer az Anyai szív (Poziția copilului) című 2013-as mozija volt. Felméri Cecília nagyjátékfilmjének, a Spirálnak magyarországi koprodukciós partnere az Inforg stúdió, a film a Magyar Filmalap pályázati rendszerében legutóbb forgatókönyvfejlesztésre kapott támogatást.

Felméri Cecília 1978-ban született Kolozsváron, a Sapientia fotó, film, média szakja első évfolyamának diákja volt. A Kakukk című kisjátékfilmje államvizsga alkotása volt. Nevét a Mátyás, Mátyás, valamint a Végtelen percek című filmjei kapcsán is ismerhetik a nézők, rendezői-forgatókönyvírói tevékenysége mellett a Sapienta-EMTE kolozsvári filmszakán oktat. A Mátyás, Mátyás animációs dokumentumfilmben humorral és könnyedséggel nyúl a témához: az alkotás 13 percben mesél Kolozsvár lakosairól, és arról, mennyire ismerik városuk híres szülöttét, Mátyás királyt. 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS