HIRDETÉS
HIRDETÉS

Semjén burkoltan azzal vádolta Navracsicsot, hogy nem hű Magyarországhoz

MTI 2017. október 08., 12:45 utolsó módosítás: 2017. október 08., 12:58
HIRDETÉS

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerint Navracsics Tibor európai uniós biztosnak kell a legjobban tudnia, hogy a kollégái és a környezete, emberek és szervezetek is „nemcsak a kezében vannak Soros Györgynek, hanem a zsebében is”.

Semjén Zsolt a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában arra reagált, hogy Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős uniós biztos pénteken Budapesten azt mondta, az Európai Bizottság saját logikája alapján alakítja migrációs politikáját, „a Soros-terv nem szerepel a bizottság munkatervében”.

A miniszterelnök-helyettes felhívta a figyelmet arra, hogy az európai vezetők Jean-Claude Junckertől, az Európai Bizottság elnökétől kezdve meghallgatják az EU-ban Soros Györgyöt, aki előttük mondja el programját. „Az a helyzet, hogy Soros György kezében és zsebében tartja azt a világot, amelyben Navracsics Tibor munkája van” – fogalmazott Semjén Zsolt. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke hangsúlyozta:

HIRDETÉS

a hazájához hű az ember, egy szervezethez, munkaadóhoz lojális, ezért arra kérte Navracsics Tibort, hogy a hűség fogalmát gondolja át a nemzet és egy nemzetközi szervezet között. Hozzátette, reméli, hogy ez a megszólalása egy „újságírói félremagyarázás következménye”.

„Magyarország soha nem írt alá olyan szerződést az EU-val, hogy bárki megmondhatná, ki éljen Magyarországon” – emelte ki. Szerinte a migrációs válság kiinduló oka a szabadkőművesség, amelynek volt „jakobinus, bolsevik verziója”, és a „sokadik leágazása ez a Soros-féle szélsőliberális dolog”, amely „szívéből gyűlöli a keresztény hagyományokat”, és ha lehetséges, még jobban gyűlöli a nemzetállamokat. „Meg is akarja szüntetni őket és európai egyesült államokat akar létrehozni. Ezt Brüsszelből személytelen, elszámoltathatatlan bürokrácia irányítaná, különböző NGO-knak (nem kormányzati szervezeteknek) átnyomva a hatalmat” – fűzte hozzá Semjén Zsolt.

Úgy folytatta: a baloldali, liberális pártok láthatóan nem képesek legyőzni a nemzeti erőket, ezért kell behozni sok millió olyan embert, aki kötődik egyik nemzethez sem. Ők az európai nemzetekkel szemben ezekre a bevándorló iszlám tömegekre számíthatnak. Hangsúlyozta: bár az iszlám nagy kultúra, nem része az európai civilizációnak, különösen nem a magyar kultúrának, amely „az iszlámmal szemben definiálja önmagát mint a keresztény Európa védőpajzsa”. A kereszténydemokrata politikus közölte: azért van szükség a nemzeti konzultációra, mert ebben a harcban nem elég a kormány álláspontja, szükség van arra, hogy a magyar emberek is mellé álljanak. „Az a különbség, hogy mi megkérdezzük az embereket” – hangsúlyozta. Példaként említette, hogy szerinte a német politika, amikor meghívta a migránsokat, először is „törvénytelen” volt, hiszen nem tartották be a dublini szerződést, másodszor „antidemokratikus”, mert Angela Merkel kancellár nem kérdezte meg a német népet, hogy akar-e tömegesen együtt élni az iszlámmal és „inkorrekt" is például Magyarországgal szemben, de a migránsokkal szemben is.

„Az Európai Bizottság saját logikája alapján alakítja migrációs politikáját, a Soros-terv nem szerepel a bizottság munkatervében” – mondta Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős uniós biztos pénteken Budapesten. Az Európai Bizottság magyarországi képviseletén rendezett beszélgetésen a biztos kijelentette: a magyar belpolitikai életet nem kívánja minősíteni. „A bizottság távol tartja magát a belpolitikától, így a magyar választási kampányban sem szólal meg” – közölte. Navracsics Tibor szerint a bizottság hozzászokott már, hogy belpolitikai vitákban a felek pro-kontra érvként hivatkoznak rá, illetve bizonyos ügyekben az uniós testületet vádolják. „A bizottság migrációs politikája sok bírálatot vált ki” – jegyezte meg a korábban a Fideszben politizáló Navracsics.



Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS