Őrizetben a tettes, véget ért az angliai túszejtő akció

MTI 2017. október 22., 21:43 utolsó módosítás: 2017. október 22., 21:53

A tettes őrizetbe vételével és kórházba szállításával ért véget vasárnap este a túszejtő akció a közép-angliai Nuneaton egyik szabadidőközpontjában. A túszok az incidensben nem sérültek meg. A rendőrség már a túszszabadító rajtaütés előtt közölte, hogy nem terrorcselekményről van szó.

Nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre a rendőrség különleges alakulatai

A Birminghamtől keletre fekvő város Bermuda Park nevű bevásárló- és szabadidőplázájában egy sörétes vadászpuskával felfegyverkezett férfi egyelőre ismeretlen okból órákon át fogva tartotta a bowling-pálya két alkalmazottját.

A rendőrség vasárnap este hanggránátok bevetésével megrohamozta az épületet és legyűrte a támadót.

A területileg illetékes mentőszolgálat, a West Midlands Ambulance Service hivatalos bejelentése szerint az elfogott túszejtőt a helyszínen ellátták, majd kórházba szállították. A mentők a két kiszabadult túsz is megvizsgálták, de ők nem szenvedtek sérüléseket, így nem is szorultak további ellátásra. Mehdi Amshar, a bowlingpálya vezetője elmondta a Sky Newsnak, hogy tudomása szerint a fegyveres férfi nem hiába ejtette túszul a két alkalmazottat: egyikük ugyanis a volt barátnője vagy volt felesége.

Szemtanúkat idéző, hivatalosan nem megerősített médiabeszámolók szerint a férfi egy puskával bement a bevásárló- és szabadidőközpont bowling-pályájára, és ott két alkalmazottat tartott fogva. Más beszámolók szerint a felfegyverkezett férfi többeket durva hangon, káromkodva felszólított, hogy hagyják el az épületet, és sokan távoztak is. Harminc rendőr és több mentőautó is érkezett a helyszínre, az épület fölött rendőrségi helikopter körözött. Az egyik szemtanú azt mesélte a Coventry Telegraph lapnak, hogy épp két gyermekével jött ki a szabadidőközpont egyik öltözőjéből, mikor meglátták a támadót. Állítólag a férfi rájuk ordított, hogy azonnal hagyják el az épületet.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat