Megkéseltek egy rendőrt Brüsszelben, terrortámadás történhetett

Krónika 2018. november 20., 11:03 utolsó módosítás: 2018. november 20., 11:36

Megkéseltek egy rendőrt kedd reggel Brüsszel központjában, egyes források szerint iszlamista terrortámadás történt, a hatóságok azonban még vizsgálják a lehetséges okokat.

A tájékoztatás szerint egy férfi kedden reggel 6 óra előtt késsel támadt egy rendőrre a város főtere, a Grand Place közelében. A tettest a rendőr társa meglőtte.

A két sebesültet kórházba szállították, egyikük sincs súlyos állapotban.

A Derniere Heure című helyi napilap névtelen forrásokra hivatkozva arról írt, hogy a feltételezett merénylő azt kiáltotta, hogy „Allah akbar!” (Allah hatalmas), ezt azonban hivatalos személyek egyelőre nem erősítették meg. „Túl korai még megmondani, hogy mi lehetett a támadó indítéka, folyik a nyomozás” – mondta a rendőrség szóvivője.

A Le Soir című újság szerint a gyanúsított fegyvercsempészet miatt már korábban is a hatóságok látókörébe került, szélsőséges iszlamistaként azonban nem volt ismert. Koen Geens belga igazságügyi miniszter hangsúlyozta, hogy mindent meg fognak tenni a történtek pontos felderítése érdekében. Kollégája, Jan Jambon belügyminiszter pedig kijelentette: a támadás „gyáva akció volt a rendőreink ellen”. A brüsszeli rendőrség különleges óvatosságra intette az állomány tagjait.

A belgiumi terrorfenyegetettség szintjét januárban hármasról kettesre csökkentették a négyes fokozatú skálán, közel két évvel a brüsszeli robbantásos merényletek után.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat