Már 300 fölött az egyiptomi merénylet halálos áldozatainak száma

MTI 2017. november 25., 19:47 utolsó módosítás: 2017. november 25., 19:52

Már meghaladja a 300-at az Egyiptomban pénteken elkövetett merényletben elhunytak száma.

A MENA hivatalos hírügynökségnek az ország főügyészére hivatkozó szombati jelentése szerint a Sínai-félszigeti Bír-el-Abdban egy mecsetnél történt merénylet halálos áldozatainak száma 305-re nőtt. A halottak között 27 gyermek van. További 128 ember sebesült meg.

A pénteki beszámolók szerint a támadók mintegy negyvenen voltak, a MENA szombati közlése szerint 25-30-an. Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet zászlaját emelték magasba.

Robbanóeszközöket vetettek be, majd a menekülőkre lőfegyverekkel lőttek.

A sebesülteken segítőkre és a mentőautókra is golyózáport zúdítottak. A támadókon katonai jellegű egyenruha, egyeseken álarc volt, akin nem, az sűrű szakállat és hosszú hajat viselt. A merénylet elkövetőjeként eddig egyetlen szervezet sem jelentkezett.

A mecsetben szúfi hívők is voltak, akiket gyakran támadnak meg az iszlám szunnita ágához tartozó radikálisok, főként az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet harcosai, mert hitehagyottaknak, bálványimádóknak tartják őket. A főügyész közleménye szerint a terrortámadást „a legfontosabb állambiztonsági ügyként” kezelik. Szombaton elkezdődött Egyiptomban a meghirdetett háromnapos gyász. Abdel-Azíz esz-Szíszi egyiptomi elnök ezenkívül szombaton elrendelte, hogy építsenek egy mauzóleumot a halálos áldozatok emlékére, egyelőre azonban részleteket nem közölte erről.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat