Közel félszázan meghaltak egy kettős öngyilkos merényletben Kabulban

MTI 2017. december 28., 12:03

Egy helyi hírügynökség épületénél bekövetkezett támadásban legalább negyvenen meghaltak, harmincan pedig megsebesültek Afganisztánban – közölte a kabuli belügyminisztérium.

A kettős robbantást az Afgan Voice Agency épületénél és egy Korán-iskolában követték el Kabul síiták lakta Kala-i-Nazir negyedében. Naszrat Rahimi, a belügyminisztérium szóvivője korábban még négy halottról számolt be. Csütörtök reggelig egyetlen szélsőséges csoport sem vállalta magára a merénylet elkövetését.

A robbantás a legújabb az afgán médiumok ellen elkövetett támadások sorában. A múlt hónapban egy kereskedelmi televízió kabuli székhelyére támadtak rá.

Az észak-afganisztáni Balh tartományban egy akna robbanása hat pásztorgyermeket ölt meg. Mohammed Karim, Dauat Abad körzet kormányzója szerint a gyermekek 8 és 10 év közöttiek voltak. A támadás elkövetését egyelőre senki sem vállalta, de Karim a tálibokat okolta, mondván, hogy a lázadók helyeznek el aknákat az afgán vezetők és biztonsági erők által használt útvonalakon.

 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat