Belgium tanulmányozni fogja a Puigdemont elleni elfogatóparancsot

MTI 2017. november 04., 12:36 utolsó módosítás: 2017. november 04., 12:44

Megkapta és tanulmányozni fogja a belga szövetségi ügyészség a Brüsszelben tartózkodó Carles Puigdemont leváltott katalán elnök ellen Spanyolország által kiadott európai elfogatóparancsot.

Eric Van der Sypt a vádhatóság szóvivője péntek este arról tájékoztatta a helyi sajtót, hogy tanulmányozni fogják az elfogatóparancsot, mielőtt szombaton vagy vasárnap átadják a vizsgálóbírónak, aki majd dönteni fog az érintettek előzetes letartóztatásáról.

Az illetékes spanyol bíróság pénteken adott ki körözést Puigdemont és egykori kormányának négy, ugyancsak Brüsszelben tartózkodó tagja ellen, akiket egyebek mellett lázadással és hűtlen kezeléssel vádolnak.

Carmen Lamela bírónő előzőleg elutasította a spanyol kormány által egy héttel ezelőtt menesztett elnök és a többiek kérését, hogy videokapcsolaton keresztül tehessenek vallomást.

Kiadta a spanyol bíróság az európai elfogatóparancsot Puigdemont volt katalán elnök ellen
A spanyol központi büntető bíróság kiadta pénteken az európai elfogatóparancsot Carles Puigdemont leváltott katalán elnök és egykori kormányának négy tagja ellen – jelentették be hivatalosan Madridban.

A belga hatóságoknak sajtóhírek szerint három hónapjuk van az eljárás lebonyolítására.

Puigdemont korábban kijelentette, hogy nem tér vissza Spanyolországba, de teljes mértékben együtt fog működni a belga hatóságokkal.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat