A legmagasabb szintre emelték a brit terrorkészültséget

MTI 2017. szeptember 16., 09:18

A legmagasabb, kritikus fokozatra emelték péntek este Nagy-Britanniában a terrorkészültség szintjét. A döntést Theresa May miniszterelnök jelentette be.

Illusztráció Fotó: wzzm13.com

Közölte: az elhárító szolgálatok megítélése szerint nem lehet kizárni, hogy a londoni metróban péntek reggel elkövetett terrorcselekményt rövid időn belül újabb követheti.

Az intézkedés előzményeként a kelet-nyugati irányban közlekedő District Line metróvonal délnyugati elágazásának Parsons Green nevű állomásánál, egy metrószerelvényen pokolgépszerű szerkezet lépett működésbe a reggeli csúcsforgalom idején. Bár nem robbant fel, csak nagy erővel lángra kapott, a támadásban így is 29 ember égési sérüléseket szenvedett.

Az elkövetőt a rendőrség továbbra is keresi.

Terrorcselekménynek minősítették a hatóságok a londoni metróban történt robbanást
A Scotland Yard terrorcselekménynek minősítette a londoni metróban pénteken történt incidenst. A District Line metróvonal Parsons Green nevű állomásánál egy metrószerelvényen kisebb robbanás történt a reggeli csúcsforgalom idején.

A BBC-nek péntek este nyilatkozó szakértők szerint a készültségi szint emeléséről elsősorban azért születhetett döntés, mert a biztonsági hatóságok nem tudják, hogy van-e további robbanószerkezet az egyelőre ismeretlen tettes birtokában.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat