HIRDETÉS

Smart projektekhez magyar mérőeszközöket (x)

2018. április 27., 11:44

A Rubin Energiamonitor magyar fejlesztésű víz-, gáz-, áram- és hőenergia monitorozására alkalmas megoldás. A fejlesztők a környező országokban keresnek viszonteladókat az egyszerűen telepíthető rendszernek.

A felhő alapú smart megoldás lényege, hogy a Rubin mérőeszközök az adott épület, szerverterem vagy átjátszóállomás energiafogyasztását folyamatosan monitorozzák és láthatóvá teszik.

„A mérőberendezések adatait a központi rendszerben tároljuk, ahol egyéb, az épületre vonatkozó adatokkal – például hőmérséklet, dolgozói jelenlét stb. – összevetjük.

Akár perces pontossággal kimutatható, hogy a fogyasztási szint megfelelő volt-e az adott pillanatban vagy tartalmazott felesleges energiafelhasználást. Már néhány hónapos méréssel is kiszűrhetők azok a hibák, amelyek a fölösleges energiafogyasztást okozzák. A rendszer könnyen integrálható már meglévő épületfelügyeleti rendszerekhez is”

– mondja Parádi Csaba cégvezető, majd hozzáteszi: „ A felhő alapú szoftver rendszerünk az energetikusok, környezetgazdálkodók és facility menedzserek napi munkáját könnyíti meg. Az adatok ismerete, a felhasználási szokások feltérképezése az első lépés az ésszerű energiafelhasználás kialakításához.”

A központosított fenntartású, több épületegyüttessel rendelkező önkormányzatok vagy kórházak is jelentős megtakarítást érhetnének el nagyobb kiadások nélkül csupán azáltal, hogy felismerik azt, hogy mikor és hol használják fölöslegesen az energiát. 

www.energiamonitor.hu

HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS