Rossz irány: szerződésbontás a Lugos–Déva-autópálya egyik szakaszának építőjével

MTI 2017. augusztus 10., 21:49

A román szállításügyi minisztérium részlegesen felbontotta a szerződést a Lugos–Déva-autópálya egyik szakaszának építőjével – közölte csütörtökön a romániai közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR).

Răzvan Cuc miniszter azt követően rendelte el a szerződésbontást, hogy szerdán és csütörtökön a CNAIR vezérigazgatójával látogatta meg a Lugos–Déva-, valamint a Szászsebes és Torda között készülő autópályák építőtelepeit, és az előbbi szakaszon rendellenességeket tapasztalt.

A CNAIR közölte,

a részleges szerződésbontás mellett a kivitelezőnek fizetnie is kell a késedelemért, és a rossz minőségű munkáért.

A miniszter szerint fizetniük kell a pályaépítés tanácsadóinak is, akik nem felügyelték megfelelően a munkálatokat.

A Lugos–Déva-pálya 28,6 kilométeres szakaszának a megépítését az olasz Salini Impregilo Spa társaság által vezetett konzorcium nyerte el 2013-ban, amely áfa nélkül 562,7 millió lej értékű szerződést kötött a román állammal. Az útépítés költségeinek a 85 százalékát az Európai Unió kohéziós alapjából, a fennmaradó 15 százalékot a román költségvetésből biztosították.

A társaságnak 2016 májusáig kellett volna elkészülnie a munkálatokkal, de csak idén márciusban sikerült átadnia Igazfalva és Marzsinaközött egy 15 kilométeres szakaszt.

A Magyarországról Nagyszeben vagy Brassó irányába utazók a Csanádpalota–Nagylak-határátkelőhelytől Nagyszebenig terjedő 355 kilométeres út nagy részét autópályán tehetik meg; csupán a Marzsina és Déva közötti 57 kilométeres szakaszra kell áttérniük a régi országútra.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat