HIRDETÉS

Igény van a logisztikai parkokra – 13 millió lejes beruházás Temesváron

Bálint Eszter 2017. augusztus 27., 15:03
HIRDETÉS

Bővítik a temesvári CTParkot a Románia nyugati régióiban tapasztalt, a logisztikai és ipari felületek iránt megnövekedett keresletnek köszönhetően.

Fotó: Romaniajournal.ro

A CTP ipari és logisztikai parkokat fejlesztő cég 13 millió lejt fektet be a temesvári CTPark 32 ezer négyzetméteresre történő bővítésébe. A II. CTPark egy 15 000 négyzetméteres területet jelent, ahol egy stratégiai befektető telepszik meg, és további, egyenként 8500 négyzetméteres részt bérbeadásra kínálnak fel.

„Azért döntöttünk a temesvári II. CTPark megépítése mellett, mivel szerződést kötöttünk egy stratégiai partnerrel, aki bővítené a raktározási és gyártási felületét. A másik ok, hogy Temesvár környékén nőtt az ipari területek iránti kereslet, és

HIRDETÉS
szükség van prémium kategóriájú, bérbe adandó felületekre, amelyek többet nyújtanak, mint az egyszerű csarnokok.

Örömmel tapasztalom, hogy nő a logisztikai és ipari felületek piaca Romániában” – nyilatkozta Ana Dumitrache, a CTP Romániáért felelős igazgatója.

Mint rámutatott: a romániai logisztikai piacban rendkívüli fejlődési potenciál rejlik, főként ha figyelembe vesszük a nemzetközi trendeket, és összehasonlítást végzünk: míg Csehországban minden ezer lakosra 400 négyzetméternyi logisztikai felület jut, addig Romániában ez alig 128 négyzetméter ezer lakosra.

„Temesvár földrajzi stratégiai elhelyezkedésének, illetve az infrastruktúra fejlettségi szintjének köszönhetően nagyon fontos a romániai logisztikai és ipari infrastruktúra fejlődése szempontjából” – vallja az igazgató.

Az I. temesvári CTP-t 2015-ben vásárolták meg, és jelenleg olyan ismert cégek bérelik teljes egészében, mint az Altex, az eMAG vagy a Soehner, amelyek összesen 10 ezer négyzetmétert foglalnak el. A CTP terjeszkedési tervei Temesvár mellett Kolozsvárra, Tordára és Dévára is kiterjednek.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS