Tömbház hőszigetelése ügyében „fűthet be” a DNA Temesvár polgármesterének

Krónika 2018. június 15., 22:27 utolsó módosítás: 2018. június 15., 22:29

Korrupcióval gyanúsítják Nicolae Robu temesvári polgármestert. Erről maga az elöljáró számolt be egy pénteki sajtótájékoztatón.

Nicolae Robu polgármester

A bánsági nagyváros elöljárója elmondta, beidézték az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) temesvári ügyosztályára, ahol közölték vele, hogy gyanúsított egy európai uniós támogatással végzett tömbház-hőszigeteléssel kapcsolatos ügyben.

A polgármester azt állítja, azt róják fel neki, hogy nem volt hajlandó az eredeti szerződésbe foglalt 15 ezer eurónál nagyobb összeget fizetni a tervezőnek.

„Ha engedtem volna az érveinek, miszerint ő a szerződésben előírt 15 ezer eurónál sokkal többet érdemelne, és jóváhagytam volna akár 1 euróval is többet, kétségtelenül vétkes lennék. Őt senki nem kötelezte arra, hogy aláírja a 15 ezer euróról szóló szerződést” – fogalmazott Robu. Hozzátette, ugyanebben az ügyben azzal is gyanúsítják, hogy aláírt egy dokumentumot, amellyel tanúsította, hogy az uniós finanszírozás megszerzéséhez benyújtott dokumentumok törvényesek, utólag azonban felmerült a gyanú, hogy néhány irat nem volt legális.

A temesvári polgármester ártatlannak vallja magát, és állítása szerint nem fog lemondani a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Temes megyei szervezetének elnöki tisztségéről. „Én nem követtem el semmiféle törvénytelenséget, és mást sem kértem arra, hogy illegálisan járjon el, sem ebben az ügyben, sem másban” – idézte az Agerpres hírügynökség Nicolae Robut. Az ügyben Dan Diaconu alpolgármester és a polgármesteri hivatal több más alkalmazottja is gyanúsított.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat