Több mint 30 illegális bevándorlót találtak Borsnál egy török rendszámú teherautóban

MTI 2018. június 12., 15:39 utolsó módosítás: 2018. június 12., 16:22

A román határrendészek 32 illegális bevándorlót találtak kedd reggel egy török rendszámú teherautóban, amely a Bors–Ártánd-határátkelőhelyen próbált belépni Romániából Magyarország területére – közölte honlapján a román határrendészet.

Fotó: Politiadefrontiera.ro

A pótkocsis teherautó – amelyet egy 56 éves bolgár állampolgár vezetett – az úti dokumentumok szerint papírtekercseket szállított Bulgáriából Németországba. A határrendészek kockázatelemzés alapján rendelték el a gépkocsi alapos átvizsgálását. Az illegális bevándorlók a teherautó pótkocsijából kerültek elő.

A határrendészet honlapján közölt felvételeken és kisfilmen is látszik, hogy a papírtekercsek között búvóhelyet alakítottak ki a bevándorlóknak.

A határrendészek 21 férfit, öt nőt és hat gyermeket szállítottak le a járműről. Amint az előzetes vizsgálatból kiderült: a bevándorlók Irakból, Iránból és Afganisztánból származnak, és korábban valamennyien menedéket kértek Romániában. A román határrendészet közölte: vizsgálatot indított, amelynek célja a teljes embercsempész-hálózat felgöngyölítése.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat