Tetemes büntetéseket róttak ki az agresszív kutyák nem szabályszerű tartása miatt

Krónika 2019. január 05., 17:31 utolsó módosítás: 2019. január 07., 13:35

Több mint 32 ezer, úgynevezett 1-es és 2-es veszélyességi kategóriájú kutya tulajdonosát ellenőrizték le a román hatóságok az utóbbi hat hónapban.

Szigorú szabályok vonatkoznak a veszélyesnek számító pitbullok tartására Fotó: 123RF

Az országos rendőr-főkapitányság (IGPR) szombati tájékoztatása szerint 2018 júliusában több mint 5000 rendőr bevonásával országos szintű ellenőrzés kezdődött annak megállapítására, hogy az állatok tulajdonosai betartják-e a veszélyes és agresszív kutyák tartására vonatkozó jogszabályokat.

Az akció során 41 esetben állapítottak meg bűncselekményt a veszélyes vagy agresszív kutyák tartására vonatkozó 2002/55-ös számú kormányrendelet alapján.

Az Agerpres hírügynökség tájékoztatása szerint közel 148 ezer lej értékben 1281 bírságot róttak ki a kutyatartókra, és 62 esetben figyelmeztetésben részesítették őket a rendőrök. A hatóságok egyúttal jelezték, hogy az idei év során folytatódik az ellenőrzés a kutyatámadások megelőzése érdekében.

Az ellenőrzésben a Román Kinológiai Egyesület segítette a rendőrség munkáját. A 2002/55-ös kormányrendelet értelmében 1-es veszélyességi kategóriához tartoznak a következő fajtájú kutyák és azok leszármazottai: pitbull, boerboel, bandog. A 2-es veszélyességi kategóriához a következő fajtákat és leszármazottaikat sorolják: amerikai staffordshire terrier, tosza inu, rottweiler, argentin dog, nápolyi masztiff, brazil masztiff, angol masztiff, kaukázusi juhászkutya, cane corso.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat