Temesváron kellett landolnia a Ryanair London–Szaloniki gépének a görögországi sűrű havazás miatt

Krónika 2019. január 05., 17:26 utolsó módosítás: 2019. január 05., 17:27

Temesváron kellett leszállnia a Ryanair légitársaság Londonból Szalonikibe tartó gépének a görög városban uralkodó kedvezőtlen meteorológiai feltételek miatt.

Fotó: Haáz Vince

A repülőgép pénteken késő este szállt le Temesváron, közel kétszáz utassal a fedélzetén. Az utasok egy része autóbuszokkal folytatta útját, mások egy pótgépre várnak.

A temesvári nemzetközi repülőtér tájékoztatása szerint a London-Stansted repülőtérről felszálló 1ZG/858-a számú Ryanair gép Temesváron landolt pénteken 22:37-kor, mivel a szaloniki repteret le kellett zárni a sűrű havazás következtében.

A 182 utasból körülbelül százan választották azt, hogy autóbusszal utaznak tovább Görögországba, 71 személy azonban a repülőtéren maradt, és tiltakozását fejezte ki a kialakult helyzet miatt.

Az Aegean légitársaság gépének 90 utast kell Temesvárról Szalonikibe szállítania, ugyanis néhány utas úgy döntött, hogy Temesváron tölti az éjszakát, majd reggel visszatért a reptérre, hogy bevárja a pótgépet.

A temesvári nemzetközi repülőtér közleménye leszögezi, hogy a légikikötő képviselői mindent megtettek annak érdekében, hogy az utasok civilizált körülmények között várakozhassanak a helyzet rendezéséig.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat