Szeptember végétől, ábécésorrendben utalják az oktatási-nevelési támogatást

Krónika 2018. szeptember 13., 15:12 utolsó módosítás: 2018. szeptember 13., 15:40

Szeptember végén kezdi meg a Szülőföldön magyarul elnevezésű program keretében a nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz támogatás, illetve hallgatói támogatás folyósítását a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége.

Fotó: Veres Nándor

Ady-Kovács-Ferenczi Noémi programkoordinátor csütörtöki tájékoztatása szerint az OTP Banknál aktív számlaszámmal rendelkező igénylők kifizetési ütemezése a családnév kezdőbetűje szerint történik, a következő sorrendben:

A, C, D – Szeptember 28.

B – Október 5.

E, F, G – Október 12.

H, I, J, L – Október 19.

K – Október 26.

M, N, O – November 2.

P, R, T – November 9.

S – November 16.

U, V, W, Z – November 23.

Egyetemisták – November 23.

Az oktatás-nevelési támogatás összege egy gyermek után 310 lej, a hallgatók számára 40 lej.

Fontos tudnivaló: nem számít, hogy először igénylik a támogatást, mivel ha van megnyitott számlaszám az OTP Banknál, megkapják a támogatást az ütemezés szerint.

A program lebonyolítói arra kérik a pályázókat, hogy figyelmesen olvassák el az értesítő leveleket. Előfordul, hogy a pozitív elbírálás ellenére problémák merülnek fel a számlaszámmal kapcsolatban, amelyeket rendezni kell, még mielőtt a támogatást folyósítani lehetne. A számlaszámmal még nem rendelkezők számára értesítést küldenek a bankkártya átvételének helyéről és idejéről. Azok esetében, akik új kártyával rendelkeznek, a kifizetés csak november vége/december elején várható.

Felhívják a figyelmet arra is, hogy amennyiben valaki a kijelölt dátumon nem kapta meg a támogatást, azt azonnal jelezze a programot lebonyolító iroda felé. Ennek elérhetőségei: telefonon: 0266-244-450, email: info@szulofoldonmagyarul.ro, weboldal: www.szulofoldonmagyarul.ro

 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat