Kelemen Hunor „feladatra jelentkezik”, más nem pályázik az RMDSZ elnöki tisztségére

Krónika 2019. január 08., 17:22 utolsó módosítás: 2019. január 08., 17:31

Újabb négyéves szövetségi elnöki mandátumra pályázik Kelemen Hunor az RMDSZ élén; a meghatározott határidőig, január 8-ig más nem iktatta jelöltségét rajta kívül – közölte kedden délután az alakulat.

Kelemen Hunor Fotó: MTI/Baranyi Ildikó

Kelemen Hunor elmondta: az elmúlt nyolc esztendő, amit a szövetségben dolgozó kollégáival közösen végigvitt, tapasztalatban és tudásban lehetővé teszi, hogy emelt fővel álljon egy újabb megmérettetés elé. „Most sem pozícióra jelentkezem: nekem a megfontolt, erős és bátor RMDSZ építése a feladatom” – tette hozzá az alakulatot 2011 óta irányító politikus.

A politikus úgy véli, vezetésével az elmúlt nyolc évben a legfontosabb kérdésekben egységes álláspontot sikerült kialakítani a szövetségen belül, a döntések végrehajtásához pedig megszerezte a szükséges támogatást.

„Erdélyben a szövetségkeresés és a kompromisszumkötés sosem megkerülhető. Ez a kisebbségi politizálás, a közösségépítés elkerülhetetlen velejárója marad továbbra is. Eltelt száz év Romániában, a feladat történelmi léptékben az, hogy az elkövetkező száz évben is egy erős, sikeres, versenyképes közösség éljen ebben az országban, amely megőrzi identitását, megmarad magyarnak szülőföldjén. Jövőképet formálni a mi felelősségünk. Ez a februári kongresszus legfontosabb feladata” – idézte az RMDSZ hírlevele Kelemen Hunort.

Az RMDSZ soron következő tisztújító kongresszusát közel ezer küldöttel, több száz hazai és külföldi meghívottal február 22-23-án rendezik a Kolozsvár Arénában.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat