A magyar oktatást érintő aktuálpolitikai kérdésekről tájékoztatták Navracsics Tibor EU-biztost Marosvásárhelyen

Hírösszefoglaló 2018. június 07., 12:39 utolsó módosítás: 2018. június 07., 12:40

A romániai magyar oktatás helyzetéről, az RMDSZ oktatási törekvéseiről tájékoztatta csütörtökön Marosvásárhelyen Navracsics Tibort, az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős biztosát Kelemen Hunor szövetségi elnök azon a zártkörű fórumon, amelyen Valentin Popa oktatási miniszter és a szövetség több szakpolitikusa is részt vett – tájékoztat az RMDSZ közleménye.

Navracsics Tibor (jobbra) Kelemen Hunor társaságában Marosvásárhelyen Fotó: Gönczy Tamás/RMDSZ

Az RMDSZ-es európai parlamenti képviselők meghívására Marosvásárhelyre érkező biztosnak Kelemen Hunor elmondta:

több éves huzavona után nagy esély mutatkozik arra, hogy kormányrendelettel hozzák létre a marosvásárhelyi római katolikus iskolát a következő hetekben.

Fotó: Gönczy Tamás/RMDSZ

Nyitottság mutatkozik erre a kormánypártok részéről, a szövetség pedig, ahogyan eddig, mindent megtesz azért, hogy érvényt szerezzen a marosvásárhelyiek jogos követelésének, hogy már idén szeptembertől elkezdődhessen a tanítás – mondta az Agerpres által idézett Kelemen.

A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem helyzetének rendezése is prioritás az RMDSZ számára – hangsúlyozta a beszélgetésen a szövetségi elnök, rámutatva:

ha már az abszorpció megtörtént, minden eszközükkel azon lesznek, hogy a régóta tervezett főtanszéket immár az új egyetemen hozzák létre.

Fotó: Gönczy Tamás/RMDSZ

A délelőtt folyamán a kulturális örökség hasznosításának témájában szerveznek panelbeszélgetést a kultúrpalotában, majd ugyanitt közös sajtótájékoztatót tart Kelemen Hunor, Navracsics Tibor és Valentin Popa.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat