Tovább húzódik Dragnea pere: a legfelsőbb bíróság januárra halasztotta a pártelnök ügyének fellebbviteli tárgyalását

Hírösszefoglaló 2018. december 03., 11:37

Januárra halasztotta a legfelsőbb bíróság 25 pernek a tárgyalását, amelyekben az öttagú bírói tanácsoknak kell ítéletet hozniuk. Érintett a halasztásban Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök fellebbviteli pere is – tájékoztat az Agerpres.

„Munkanélküli” kalapács. Még mindig várat magára a jogerős ítélet a szociáldemokrata pártelnök korrupciós ügyében

A bukaresti ítélőtábla múlt héten semmissé nyilvánította a legfelsőbb bíróság vezetőségének november 8-i határozatát, amelynek alapján kisorsolták az új öttagú bírói tanácsokat. A döntés a határozat alkalmazásának felfüggesztéséről is rendelkezett.

Ennek nyomán

a legfelsőbb bíróság hétfőn január 14-ét szabta meg a tárgyalások időpontjául azokban az ügyekben, amelyekben az eredeti beosztás szerint december 3-án és 10-én lettek volna tárgyalások.

Érintett a halasztásban Liviu Dragnea képviselőházi elnök is, akit a Teleorman Megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatósággal kapcsolatos dossziéban 3 év és 6 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítéltek, és fellebbviteli perét a legfelsőbb bíróság egyik öttagú tanácsának kell tárgyalnia.

Ugyanezen oknál fogva halasztották még – többek között – Victor Ponta volt miniszterelnök, Viorel Hrebenciuc volt képviselő és Toni Greblă volt alkotmánybíró fellebbviteli perének tárgyalását is.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat