HIRDETÉS

Tizennégy megyében szünetel szerdán a tanítás

Krónika 2017. január 10., 22:00 utolsó módosítás: 2017. január 10., 23:07

A román tanügyminisztérium kedden közzétett összesített adatai szerint szerdán Bukarestben és az ország 14 megyéjének minden iskolájában szünetel az oktatás.

Fotó: Kristó Róbert

Az Agerpres hírügynökség tájékoztatása szerint az érintett megyék: Brassó, Giurgiu, Teleorman, Buzău, Dâmboviţa, Prahova, Tulcea, Vrancea, Ilfov, Konstanca, Olt, Călăraşi, Ialomiţa és Argeş.

Részlegesen függesztik fel a tanórákat szerdán Iaşi megyében (minden vidéki iskolában), Temes megyében a nagyzsámi, ferdei, törökszákosi, tamásdi, temesfüvesi középiskolákban, Krassó-Szörény megye néhány óvodájában és iskolájában, Hunyad megyében a zsilyvajdejvulkányi Mihai Viteazul gimnáziumban, Alsónyíresfalván és Romoshelyen, Szeben és Fehér megye egy-egy oktatási intézményében, valamint Dolj, Galaţi, Vâlcea megyében. A zsilyvajdejvulkányi Mihai Viteazul gimnáziumban csütörtökön sem lesz tanítás.

A szatmárnémeti prefektúra keddi közlése szerint a Szatmár megyei Kányaháza két iskolájában függesztették fel erre a hétre az oktatást a fűtőberendezés meghibásodása miatt. Az intézmény arról tájékoztat, hogy a sürgősségi esetek Szatmár megyei bizottságának döntése értelmében ezen a héten zárva tart a kányaházi általános iskola, valamint az avaslekencei elemi iskola. A két épület fűtőberendezése a szélsőségesen hideg idő miatt mondta fel a szolgálatot. A két oktatási intézmény tanulói a hónap második felében pótolják be az elmaradt tanórákat. Szatmár megyében sárga jelzésű fagyriadó van érvényben.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS